ΑΚΕΛ προς Κυβέρνηση για οικονομία: "Τοις φρονίμοις ολίγα"

«Τοις φρονίμοις ολίγα» διαμηνύει η Εζεκία Παπαϊωάννου στην κυβέρνηση, επικρίνοντας έντονα την οικονομική της πολιτική.

Σε δήλωσή του, ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου ψέγει τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη που κάνει λόγο για success story και δηλώνει πως «ούτε οι αριθμοί, ούτε οι άνθρωποι ευημερού».

Αυτούσια η δήλωση του Αναπλ. Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ

Σταύρου Ευαγόρου

Ούτε οι αριθμοί, ούτε οι άνθρωποι ευημερούν

Μπήκαμε στο 2016 και οι κυβερνώντες συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι. Μιλούν για ανάπτυξη παραγνωρίζοντας τον αποπληθωρισμό, μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα αλλά αποκρύπτουν ότι το πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα αιματηρών περικοπών στις κοινωνικές παροχές και τις αναπτυξιακές δαπάνες.

Μας λένε ότι όταν αρχίσουν να ευημερούν οι αριθμοί τότε ακολουθεί και η ευημερία για τον κόσμο. Λένε ψέματα.

Σε μια χώρα όπου:

Υπάρχει η μεγαλύτερη μείωση μισθών σε σύγκριση με όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης.Έχουμε την μεγαλύτερη διεύρυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων.Οι άνεργοι φτάνουν τις 65000 άτομα κι αυτό παρά την μαζική φυγή των νέων μας στο εξωτερικό.234,000 συμπατριώτες μας διαβιούν γύρω ή και κάτω από το όριο της φτώχειας.Χιλιάδες συνάνθρωποί μας εξακολουθούν να σιτίζονται στα κοινωνικά παντοπωλεία.

Πως μπορεί ο Υπουργός Οικονομικών να μιλά για ευημερία των αριθμών; Οι πιο πάνω δεν είναι αριθμοί; Και μάλιστα αριθμοί πίσω από τους οποίους βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποι μας;

Πως νομιμοποιείται αυτή η κυβέρνηση να μιλά για success story όταν:

Έχουμε τα ψηλότερα επιτόκια στην Ευρώπη.Έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ΜΕΔ στον κόσμο.Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ.Οι κοινωνικές παροχές συρρικνώθηκαν κατά 360 εκατομμύρια σε τρία χρόνια και ο τομέας των επενδύσεων καταγράφει για πρώτη φορά αρνητικό πρόσημο.

Δυστυχώς όμως αυτή η δεξιά νεοφιλελεύθερη θεομηνία δεν λέει να κοπάσει, αλλά αντίθετα οι κυβερνώντες εξαγγέλλουν συνέχιση της.

Έχοντας λοιπόν κατά νου τις πράξεις και ημέρες αυτής της κυβέρνησης αλλά και το μέγεθος της ανθρώπινης δυστυχίας, η οποία αποτυπώνεται και σε αριθμούς η συμβουλή μας προς την κυβέρνηση είναι: Τοις φρονίμοις ολίγα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα