Η Κέρι Κένεντι έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο Παυλόπουλο

Στην ανάγκη ο πολιτισμός της Δύσης να αποκτήσει πάλι την λάμψη του για να συμβάλει μέσα από τον διάλογο των Πολιτισμών στην ειρήνη και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο την πρόεδρο του ιδρύματος «Ρόμπερτ Κένεντι» για τα ανθρώπινα δικαιώματα κυρία Κέρι Κένεντι την οποία συνόδευε πρέσβειρα καλής θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η κυρία Κένεντι, η οποία είναι το έβδομο τέκνο του Ρόμπερτ

Κένεντι, του αδελφού και Υπουργού Δικαιοσύνης του δολοφονημένου Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, ενώ ο ίδιος ο Ρόμπερτ Κένεντι δολοφονήθηκε το 1968, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για το Λευκό Οίκο, επέδωσε στον κ. Παυλόπουλο το βιβλίο «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα», το οποίο εκδόθηκε στα ελληνικά από το Ίδρυμα «Μαριάννα Βαρδινογιάννη».

Η Αμερικανίδα ακτιβίστρια στην αντιφώνησή της τόνισε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οικουμενικά, γεννήθηκαν όμως στην Ελλάδα, τη χώρα που δίδαξε τον κόσμο τι σημαίνει Δημοκρατία, που δίδαξε ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες μέσα στις οποίες ζει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα