Διορισμοί με προεκλογικό άρωμα στο Προεδρικό

Με χαμηλούς τόνους και μια λιτή ανακοίνωση, προχώρησε η αντικατάσταση του παραιτηθέντος Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου από τον Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Ο διορισμός Κωνσταντίνου Πετρίδη, δεν εξέπληξε κανέναν, καθώς τις τελευταίες μέρες το όνομά του ήταν το επικρατέστερο για την εν λόγω θέση και αποτελεί μια επιλογή στην οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Αυτό που πραγματικά εξέπληξε τους περισσότερους, είναι ο διορισμός του Βασίλη Πάλμα στη θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω,

μια θέση την οποία μέχρι σήμερα κατείχε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο Βασίλης Πάλμας, αποτελεί προσωπική επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Πάλμας διετέλεσε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου και ήταν στέλεχος του ΔΗΚΟ. Όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Βασίλης Πάλμας διορίστηκε ως μέλος της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών.

Από πολλούς, η κίνηση Αναστασιάδη να διορίσει τον κ. Πάλμα στη θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, αποτελεί συνέχεια των διορισμών άλλων στελεχών του ΔΗΚΟ, τα οποία διαχώρισαν τη θέση τους με αυτή του Νικόλα Παπαδόπουλου. Πρόκειται, άλλωστε, όπως όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν, για μια κίνηση με πολλαπλά μηνύματα, εν όψει Προεδρικών Εκλογών.

Θυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Κενεβέζος διορίστηκε ως Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, η Αθηνά Κυριακίδου ως μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, ο Φώτης Φωτίου, Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και ο Νέστορας Νέστορος ως εκπρόσωπος στη ΔΕΑ.

Ο Μιχάλης Σοφοκλέους και το Γραφείο του Προέδρου

Ως μια κίνηση με προεκλογικό άρωμα, κρίνεται και η απόφαση για διορισμό του Μιχάλη Σοφοκλέους στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Μιχάλης Σοφοκλέους είναι ένα στέλεχος του ΔΗΣΥ, ο οποίος σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν είτε επικεφαλής είτε μέλος προεκλογικών επιτελείων των υποψηφίων του ΔΗΣΥ. Πρόκειται για άτομο που γνωρίζει πολύ καλά τα βήματα και τις διεργασίες εν όψει προεκλογικής περιόδου, βρίσκεται πολύ κοντά στον ΔΗΣΥ και μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη μονάδα για την πορεία προς τις εκλογές για τον Νίκο Αναστασιάδη.

Αν συνυπολογίσουμε ότι μαζί με τον κ. Σοφοκλέους, διορίστηκε και ο Βασίλης Πάλμας, ο οποίος ήταν κοντά στον Τάσσο Παπαδόπουλο και γνωρίζει καλά το ΔΗΚΟ και τον κόσμο του ΔΗΚΟ, αλλά και τις προεκλογικές διεργασίες, βλέπουμε να διαμορφώνεται ένα καθαρά προεκλογικής φύσεως και υφής, τοπίο, εντός του Προεδρικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα