Δημήτρης Λεοντής για Πρόεδρος της ΚΟΕ (δηλώσεις)

Την Προεδρία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής θα διεκδικήσει ο κ. Δημήτρης Λεοντής στις εκλογές της 11ης Νοεμβρίου.

Πρόκειται για νέο άνθρωπο, 38 χρονών, που αγαπά τον αθλητισμό και παρουσιάζεται έτοιμος να τον στηρίξει προκειμένου να έρθουν μεγαλύτερες επιτυχίες.

Ο κ. Λεοντής ασχολείται από το 6ο έτος της ηλικίας του με τον αθλητισμό, διετέλεσε για αρκετά χρόνια αντισφαιριστής και μάλιστα αναδείχθηκε πρωταθλητής, ενώ μετρά και τις περισσότερες συμμετοχές με την Εθνική Κύπρου

στο Ντέιβις Καπ.

Αποφοίτησε από το INSEAD, ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου στον κλάδο της διοίκησης επιχειρήσεων, και εκτιμά ότι οι σπουδές του θα τον βοηθήσουν να αναδείξει τον Κυπριακό Αθλητισμό στο εξωτερικό.

Διετέλεσε μέλος στο Δ.Σ του ΚΟΑ επί θητείας Κλέας Παπαέλληνα και τη δεδομένη στιγμή είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. υπό τον Κλεάνθη Γεωργιάδη στον Κυπριακό Οργανισμό Κύπρου.

Ωστόσο, λόγω της υποψηφιότητας του στην ΚΟΕ αποφάσισε όπως απέχει από τα καθήκοντα του μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών.

Ο κ. Λεοντής μίλησε στο Sigmalive για την υποψηφιότητά του

Για ποιο λόγο διεκδικείται την Προεδρία της ΚΟΕ;

«Θεωρώ ότι χρειάζεται να γίνουν κάποιες τομές και αλλαγές στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Πρέπει να γίνει ανανέωση και να έρθουν οι ομοσπονδίες πιο κοντά. Πρέπει να στηριχθεί βαθύτερα ο αθλητισμός στην Κύπρο και ειδικά ο υψηλός αθλητισμός. Η διεθνής εκπροσώπηση στην Κύπρο και η περαιτέρω ενημέρωση για τις αξίες του Ολυμπισμού επιβάλλεται να αναπτυχθούν περισσότερο».

Το γεγονός ότι διατελέσατε για αρκετά χρόνια αθλητής - πρωταθλητής, έπαιξε ρόλο στην απόφαση σας;
«Από παιδί αγαπούσα τον αθλητισμό και είναι τρόπος ζωής για μένα. Λόγω του ότι μέχρι πρόσφατα έκανα πρωταθλητισμό είμαι πολύ κοντά στους αθλητές και γνωρίζω από πρώτο χέρι τι χρειάζονται για να στηριχθούν και να φτάσουν στο τοπ της απόδοσης τους την κατάλληλη χρονική στιγμή. Ήμουν μέλος της κοινής επιτροπής ΚΟΑΚΟΕ για την Υψηλή Επίδοση και έγινε μια πάρα πολύ καλή δουλειά και αυτό φάνηκε στα αποτελέσματα των τελευταίων Ολυμπιακών αγώνων στο ΡΙΟ».

Καταλήγοντας, ο κ. Λεοντής τόνισε:
«Υπάρχει μια φουρνιά νεαρών αθλητών, που αν γίνει η κατάλληλη στήριξη μαζί με τους υφιστάμενους αθλητές κορυφής, είμαι σίγουρος ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο σε τέσσερα χρόνια».



Keywords
Τυχαία Θέματα