Η ώρα της κατηγορούσας Αρχής στην υπόθεση Ρίκκου

Άρχισε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργειοδικείου το οποίο συνέρχεται στη Λευκωσία, η αγόρευση της κατηγορούσας αρχής σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Εκτός από τον κ. Ερωτοκρίτου, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι επίσης οι δικηγόροι Ανδρέας Κυπρίζογλου και Παναγιώτης Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ.

Προηγήθηκε και ολοκληρώθηκε το στάδιο των αγορεύσεων υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορούμενων στην υπόθεση.

Ειδικότερα την 12η Οκτωβρίου ο συνήγορος υπεράσπισης του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα

Χρίστος Πουργουρίδης, υπέδειξε ότι "όπως το νερό ενός ποταμού δεν μπορεί να ταξιδέψει πάνω από την πηγή του, έτσι, ούτε χωρίς επαρκή μαρτυρία μπορεί να αποδειχτεί πέραν πάσης αμφιβολίας η ενοχή του Ρίκκου Ερωτοκρίτου".

"Η υπόθεση", ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου ο κ. Πουργουρίδης, "έχει τόσα κενά που όσα κι' αν προστεθούν, δεν μπορούν να παράξουν υπόθεση πέραν πάσης αμφιβολίας και άρα ο κατηγορούμενος πρέπει να αθωωθεί."

Ο συνήγορος του κ. Ερωτοκρίτου, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει μαρτυρία που να αποδεικνύει την πιθανότητα ενοχής του κατηγορούμενου, αλλά αντιθέτως υπάρχει μαρτυρία που αποδεικνύει την πιθανότητα να διέταξε ποινική δίωξη για την υπόθεση της Providencia, λόγω της καταγγελίας του δικηγόρου που εκπροσωπεί την κόρη του ιδρυτή της εταιρείας από τον δεύτερο γάμο.

Συνεχής ενημέρωση...

Keywords
Τυχαία Θέματα