Δικαιώθηκε αστυνομικός και παίρνει τους μισθούς του πίσω

Δικαιώθηκε αστυνομικός που προσέβαλε την απόφαση που λήφθηκε τον Οκτώβριο του 2013, με την οποία ο Αρχηγός της Αστυνομίας αρνήθηκε να του επιστρέψει το σύνολο των μισθών και επιδομάτων που κατακρατήθηκαν για την περίοδο που βρισκόταν σε διαθεσιμότητα εκκρεμούσης ποινικής υπόθεσης εναντίον του.

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο εν λόγω αστυνομικός, που αντιμετώπιζε κατηγορίες για διάπραξη

διαφόρων ποινικών αδικημάτων, τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τις 20.2.2007 μέχρι τις 7.6.2012, περίοδο κατά την οποία λάμβανε τις μισές από τις απολαβές του.

Στην ποινική υπόθεση που εκκρεμούσε εναντίον του αθωώθηκε, ενώ σε πειθαρχική υπόθεση που αντιμετώπισε, του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο για ανάρμοστη συμπεριφορά και πειθαρχική μετάθεση.

Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου, ο αστυνομικός αξίωνε ποσό πέραν των 50.000 ευρώ που είχε κατακρατηθεί κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας του. Τον Οκτώβριο του 2013 ο Αρχηγός της Αστυνομίας αποφάσισε ότι θα επιστρέφονταν μόνο 8.000 ευρώ. Η απόφαση αυτή δεν τον άφησε ικανοποιημένο και άσκησε προσφυγή.

Το Δικαστήριο έκρινε πως από τη στιγμή που ο αστυνομικός αθωώθηκε στην ποινική υπόθεση, εδικαιούτο να λάβει τους μισθούς που του αποκόπηκαν.

Ως εκ τούτου, ο αστυνομικός δικαιούται να λάβει τους μισθούς που του αποκόπτονταν για την περίοδο μεταξύ Ιουλίου 2007, που έληξε η πειθαρχική διαδικασία, μέχρι τον Ιούνιο του 2012, που αθωώθηκε στην ποινική υπόθεση, και επιπλέον τα έξοδα της προσφυγής που άσκησε, τα οποία καθορίστηκαν σε 1.4000 ευρώ, τα οποία καλείται να καταβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα