Δανειολήπτης οδηγήθηκε σε διαιτησία παρά τις διαβεβαιώσεις

Δανειολήπτης πέρασε από τη διαιτησία παρά τις διαβεβαιώσεις ότι οι διαδικασίες είχαν παγώσει, ενώ στη συνέχεια υπήρξε απόφαση.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του ΣΙΓΜΑ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών Κώστας Μελάς, ανέφερε ότι όπως φαίνεται το συνεργατικό πιστωτικό ίδρυμα δεν τήρησε την υπόσχεσή του για πάγωμα των διαδικασιών. Αυτό καταγγέλθηκε στο σύνδεσμο μέσω της δικηγόρου του δανειολήπτη.

«Είναι αξιοσημείωτο το πώς ενεργούσαν ενώ η διαδικασία έγινε πρόσφατα. Η διαφορά εξαιτίας της οποίας

παραπέμφθηκε σε διαιτησία χωρίς ο δανειολήπτης να γνωρίζει τον διαιτητή ή να έχει λόγο, ενώ πρέπει να δεσμεύτηκε η περιουσία του παρά το γεγονός ότι υπήρχε υποθήκη», είπε κάνοντας λόγο για δικαιώματα που απορρέουν από την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο σχετικό νόμο.

Όπως τόνισε, η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο τα πιστωτικά ιδρύματα μεταχειρίζονται τους δανειολήπτες, στέλνοντάς τους σε διαιτησία για «υπόλοιπο» το οποίο καταγράφηκε από τον διαιτητή, με μόνη διαφορά την καθυστέρηση της πληρωμής των δόσεων. Αυτό, διευκρίνισε, θα έπρεπε να διευθετηθεί με αναδιάρθρωση.

Ενώ, πρόσθεσε, ο δανειολήπτης έπρεπε να κληθεί προκειμένου να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του δανείου, τελικά το δάνειο τερματίστηκε.

Όσον αφορά την πώληση πακέτου μη εξυπηρετούμενων δανείων από την Τράπεζα Κύπρου στην cdbbank, ο κ. Μελάς δεν εντοπίζει κάτι το «μεμπτό», καθώς όπως είπε ο δανειολήπτης είναι εξασφαλισμένος, με τα δικαιώματά του να μην επηρεάζονται.

Δείτε περισσότερα στο σχετικό βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα