Περδίκης: Πρόταση Νόμου για Ημέρα Μνήμης Ελλήνων του Πόντου

Επιστολή Γιώργου Περδίκη προς Συλλούρη, για να καταστεί η 19η Μαΐου ως Επίσημη Ημέρα Μνήμης και Τιμής για τους Έλληνες του Μικρασιατικού Πόντου.

Με επιστολή ημερομηνίας 16 Μαΐου 2017, ο κ. Περδίκης καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, να εξασκήσει τη διακριτική επιρροή προς το

Πρόεδρο και τα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας για εξέταση και ψήφιση σχετικής πρότασης νόμου την οποία έχει ήδη καταθέσει και η οποία εκκρεμεί από το 2014.

Τον καλεί επίσης να ετοιμάσεί ψήφισμα για την 19η Μαΐου το οποίο να κατατεθεί έγκαιρα και ψηφιστεί στην προσεχή ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Όπως αναφέρει στην επιστολή ο Γιώργος Περδίκης, "σύμφωνα με πρόσφατη απάντηση σε κοινοβουλευτική μου ερώτηση, πληροφορήθηκε η Βουλή των Αντιπροσώπων ότι ένα σημαντικό ποσοστό των παιδιών που φοιτούν στα δημόσια σχολεία μας, έχει ποντιακή καταγωγή.

"Είναι λοιπόν υποχρέωση μας, όχι μόνο έναντι των νεκρών, αλλά κυρίως έναντι των νέων ανθρώπων και μελλοντικών πολιτών αυτής της χώρας, να τιμήσουμε ιδιαίτερα την 19η Μαΐου", αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα