Βρετανία: Ρίχνουν "δίχτυα" στους Κύπριους ψηφοφόρους

Τα "δίχτυα" τους προς τους Κύπριους ψηφοφόρους ρίχνουν τα κόμματα της Βρετανίας.

Τις θέσεις τους ενόψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου παρουσίασαν σε μέλη της κυπριακής κοινότητας οι υποψήφιοι βουλευτές των Εργατικών σε περιφέρειες του βορείου Λονδίνου που έχουν μεγάλο κυπριακό πληθυσμό.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Κυπριακό Κοινοτικό Κέντρο από την υπό σύσταση ομάδα των Εργατικών Φίλων της Κύπρου.

Μαγνητοσκοπημένο

μήνυμα από το προεκλογικό λεωφορείο των Εργατικών που περιόδευε στη βορειοανατολική Αγγλία έστειλε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος σημείωσε ότι στηρίζει την επανένωση της Κύπρου και ότι κατανοεί τις υποχρεώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου ως εγγυήτριας δύναμης.

Ο κ. Κόρμπιν υπενθύμισε στο μήνυμά του ότι συνδέεται με την κυπριακή κοινότητα από το 1974, όταν ήταν δημοτικός σύμβουλος στο βόρειο Λονδίνο και συμμετείχε στις προσπάθειες διαχείρισης των αναγκών του κύματος προσφύγων από την Κύπρο.

Κάλεσε επίσης τους Κύριους της Βρετανίας να φροντίσουν να είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ώστε να ασκήσουν το δικαίωμά τους στις κάλπες την ημέρα των εκλογών.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές Κέιτ Όσαμορ, Τζόαν Ράιαν, Μάικ Κατζ, Κάθριν Γουέστ και Πάμπος Χαραλάμπους.

Σημειώνεται ότι σε αυτές τις εκλογές συμμετέχουν τρεις Κύπριοι της Βρετανίας ως υποψήφιοι, όλοι σε περιφέρειες του Λονδίνου: πέρα από τον κ. Χαραλάμπους των Εργατικών πρόκειται για τον Τζέισον Χαραλάμπους των Συντηρητικών και τον Άντον Γεωργίου των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Εν τω μεταξύ, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της η φιλοκύπρια υποψήφια βουλευτής των Συντηρητικών Τερέζα Βίλιερς, επίσης από περιφέρεια του βορείου Λονδίνου, επισημαίνει ότι επί 18 χρόνια έχει εργαστεί για την ελευθερία της Κύπρου και ότι έχει στηρίξει ενεργά τις προσπάθειες της κυπριακής κοινότητας της Βρετανίας, παραθέτοντας μία σειρά συγκεκριμένων δράσεων.

Χαρακτηρίζει «σοβαρή αδικία» τη συνεχιζόμενη διαίρεση του νησιού και εκφράζει την ισχυρή στήριξή της στις προσπάθειες εύρεσης μίας «δίκαιης, διαρκούς και λειτουργικής» λύσης μέσω διαπραγματεύσεων που θα επιτρέψει στους Κύπριους να ξαναζήσουν ενωμένοι υπό μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η κα Βίλιερς στη σημασία της εργασίας της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, σημειώνοντας ότι χαιρετίζει τη συνεισφορά της κυβέρνησης των Συντηρητικών στη χρηματοδότηση της επιτροπής.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα