Νέο καραβάνι προσφύγων - Ανάμεσά τους έγκυος και παιδιά

Συνολικά 27 πρόσφυγες έφθασαν γύρω στις 16.30 στο λιμανάκι στο Λατσί της Πάφου. Το καράβι τους εντοπίστηκε ανοικτά του Πύργου Τυλληρίας, περίπου 3 μίλια μακριά, στην περιοχή Κοκκίνων και με τη συνοδεία της Λιμενικής Αστυνομίας η οποία ενεργοποιήθηκε άμεσα προσάραξε στο λιμανάκι στο Λατσί.

Ανάμεσα στα 27 άτομα βρίσκεται μια έγκυος γυναίκα καθώς και ανήλικα παιδιά. Η Αστυνομία, διεξάγει εντατικές έρευνες για τις συνθήκες της άφιξης τους στην Κύπρο αλλά και για εντοπισμό του καπετάνιου

του σκάφους και του διακινητή.

Δείτε εδώ: Σκάφος με πρόσφυγες ανοιχτά της Κύπρου

Κοντά στις 17.00 ξεκίνησε η απόβαση των 27 συνολικά ανθρώπων που έφθασαν πιθανότατα από την Συρία και ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, με την καταγραφή των στοιχείων τους και την παροχή των πρώτων βοηθειών σε όσους χρειάζονταν. Να σημειωθεί ότι κατά τις μεσημβρινές ώρες επικρατούσε θαλασσοταραχή στην περιοχή ανοικτά της Πάφου.

Ανάμεσα στους 27 βρίσκονται 16 άνδρες, 9 γυναίκες (ανάμεσά τους 3 έφηβες) και 2 παιδιά.

Η Πολιτική Άμυνα και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ενεργοποιηθεί προκειμένου να παραλάβουν τους πρόσφυγες και να τους μεταφέρουν στον χώρο προσωρινής υποδοχής προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά, στο στρατόπεδο Πουρνάρα.

Όπως όλα δείχνουν, ο διακινητής των προσφύγων φαίνεται να επέβαινε στο σκάφος και να έγινε ορατός από την πρώτη στιγμή από τους άνδρες της Λιμενικής Αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα