Χαρτογράφηση του «τρομοκρατικού χτυπήματος» στο Mall

Ώρα 09.00. Μια έκρηξη σημειώνεται στον χώρο του Mall of Cyprus στη Λευκωσία. Άμεσα εκκενώνεται ο χώρος και εντός της επόμενης μισής ώρας, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας κυκλώνουν τον χώρο.

Το σενάριο της αντιτρομοκρατικής άσκησης περιλαμβάνει στήσιμο Ειδικού Κέντρου Επιχειρήσεων στην πίσω πλευρά του κτηρίου και αντιτρομοκρατικός ουλαμός, ΜΜΑΔ, ασθενοφόρα και λοιποί εμπλεκόμενοι

συνεργάστηκαν άρτια, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επιχείρηση της Αστυνομίας.

Σκοπός της άσκησης ήταν να διαπιστωθεί ο χρόνος, ο τρόπος ανταπόκρισης και οι ενέργειες της Αστυνομίας σε τρομοκρατικό επεισόδιο, στους χώρους του εμπορικού κέντρου, καθώς επίσης και οι ενέργειες του προσωπικού και των πελατών του εν λόγω κέντρου.

Αντικειμενικοί στόχοι της άσκησης είναι ο έλεγχος της διαδικασίας ενημέρωσης και της ετοιμότητας της Αστυνομίας και των άλλων επηρεαζόμενων φορέων, ποια μέλη της Αστυνομίας ανταποκρίνονται πρώτα και πώς ενεργούν ως πρώτοι ανταποκριτές, η ανταπόκριση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας και οι ενέργειες τους, όπως και οι ενέργειες των υπαλλήλων του Εμπορικού Κέντρου και οι ενέργειες των πελατών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα