Τ/κ Τύπος: Μονοπωλεί και σήμερα το ενωτικό δημοψήφισμα

Η ένταση που εξακολουθεί να υπάρχει με αφορμή την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, το κλίμα στην Πύλα μετά την επαναλειτουργία των παράνομων λεσχών και η αναβολή του νέου ωραρίου στο “δημόσιο”, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Ποιος τα έσβησε;”, αναφέρεται στο χρέος του ξενοδοχείου

Κράτος των 9 εκ ΤΛ (2,25 εκ ευρώ) προς την “αρχή ηλεκτρισμού”, με αφορμή τη σύλληψη των Τούρκων ιδιοκτητών του ξενοδοχείου και τη φυλάκισή τους για 7 χρόνια στην Τουρκία. Αλλού αναφέρεται στην επιστολή Ακιντζί προς Γκουτέρες, και γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης που δεν έχει κάνει τίποτα για την ακύρωση των εορτασμών της 20ης Ιουλίου, περιμένει από τον Αναστασιάδη να ακυρώσει την απόφασή του για βέτο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μετά την πίεση των συντεχνιών με τα απεργιακά μέτρα για το νέο ωράριο εργασίας στο “δημόσιο” που επρόκειτο να αρχίσει σήμερα, η εφαρμογή του αναβλήθηκε για την 1η Μαρτίου.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού) έχει τίτλο “Η διαδικασία εξαρτάται από το νότο” και αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί, ενώ γράφει, επίσης, ότι η Διάσκεψη της Κύπρου στη Γενεύη έχει τεθεί σε κίνδυνο και η ε/κ πλευρά ανησυχεί από παρέμβαση των ΗΕ που ζητεί ο Τ/κ ηγέτης για την απόφαση της Βουλής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η “κυβέρνηση” έκανε πίσω στην εφαρμογή των νέων ωραρίων στο “δημόσιο”. Αλλού αναφέρει ότι είναι έτοιμο το σύστημα μεταφοράς αριθμού κινητού τηλεφώνου από μια εταιρεία σε άλλη.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), υπό τον τίτλο “Η διαδικασία κόλλησε στη λάσπη”, γράφει ότι η απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα έχει για τα καλά χαλάσει το κλίμα και περιγράφει ότι η τ/κ πλευρά έκανε παράπονο για το θέμα στα ΗΕ, ο Ε/κ ηγέτης δεν κάνει βήμα για την ακύρωση της εν λόγω απόφασης και “χτυπά” την τ/κ πλευρά για την 20η Ιουλίου. Αλλού γράφει ότι μικρό λεωφορείο δεν σταμάτησε χθες σε διάβαση πεζών στην Κερύνεια, με αποτέλεσμα να χτυπήσει 80χρονη που προσπαθούσε εκείνη την ώρα να διασταυρώσει. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σύμφωνα με την επίσημη “εφημερίδα του κράτους” της 10ης Φεβρουαρίου, έχουν παραχωρηθεί 13 νέες “υπηκοότητες”.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “Ανήσυχη η Πύλα”, γράφει ότι μετά την κοινή αστυνομική επιχείρηση υπό την επίβλεψη των ΗΕ και το κλείσιμο των 8 παράνομων χαρτοπαικτικών λεσχών, αυτές έχουν και πάλι τεθεί σε λειτουργία υπό τύπου καφέ μπαρ ή ίντερνετ καφέ, με τους κατοίκους του μεικτού χωριού να δηλώνουν στην εφημερίδα ότι ανησυχούν. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος στα Άδανα Τουρκίας για τη δολοφονία 4 ατόμων, διέφυγε στα κατεχόμενα με πλαστό διαβατήριο πριν 6 χρόνια και ζει ακόμα εκεί. Αλλού γράφει ότι ανησυχία επικρατεί και εντός του ΔΗΚΟ για την απόφαση του κόμματος να εγκρίνει την πρόταση για το ενωτικό δημοψήφισμα στη Βουλή και γράφει ότι δύο στελέχη του παραιτήθηκαν.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Ράβε ξήλωνε!”, αναφέρεται στην απόφαση της “κυβέρνησης” να αναβάλει την εφαρμογή του νέου ωραρίου στο “δημόσιο” για την 1η Μαρτίου, ενώ και οι συντεχνίες ανέστειλαν τα απεργιακά μέτρα που είχαν ανακοινώσει και στις 22 Φεβρουαρίου θα συζητήσουν το θέμα με τους αρμοδίους. Αλλού γράφει ότι ο Έιντε, μετά τη συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε πως το παράθυρο ευκαιρίας είναι ακόμα ανοικτό. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Κερύνεια θα πνιγεί στο μπετόν και τα τελευταία 5 χρόνια έχουν δοθεί 210 αρχιτεκτονικές άδειες.

Keywords
δημοψηφισμα 2015, δημοψηφισμα, τυπος, εν λόγω, βουλη, χρεος, συλληψεις, κυπρος, εταιρεία, δηκο, νέα, σταση εργασιας, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, εορταστικο ωραριο, Καλή Χρονιά, νίκος αναστασιάδης, διαβατηριο, το θεμα, βημα, ηγετης, θεμα, κυπρου, πιεση, πρωτοσελιδα, ωρα, αδανα, αφορμη, βετο, δηκο, δηλωσεις, δοθει, υπαρχει, εν λόγω, εταιρεία, ετοιμο, εφημεριδα, ιντερνετ, κλιμα, λειτουργια, λεωφορειο, μικρο, συλληψη, τουρκια, εφαρμογη
Τυχαία Θέματα