Εμβολιασμός έναντι ορότυπου 8 του ιού καταρροϊκού πυρετού

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες (ΚΥ) έχουν ορίσει, με βάση τους περί της Υγείας των Ζώων Νόμους, ιδιώτες κτηνίατρους ως Εντεταλμένους Κτηνίατρους (ΕΚ) για να διενεργήσουν τον εμβολιασμό έναντι του ορότυπου 8 του ιού του καταρροϊκού πυρετού.

Σύμφωνα με το περί της Υγείας των Ζώων (Εφαρμογή Μέτρων Ελέγχου, Πρόληψης και Περιορισμού της Νόσου του Καταρροϊκού Πυρετού) Διάταγμα του 2017, Κ.Δ.Π. 12/2017, κάθε ιδιοκτήτης βοοειδών, προβάτων ή/και αιγών πρέπει να προβεί σε όλες τις από μέρους του δέουσες ενέργειες με τις οποίες θα διασφαλίζεται πως ο συνολικός ζωικός πληθυσμός της/των εκτροφής/ών για

τις οποίες είναι υπεύθυνος, θα εμβολιαστεί δεόντως έναντι του ορότυπου 8 του ιού του καταρροϊκού πυρετού.

Οι ιδιοκτήτες των ζώων θα επιβαρυνθούν τη δαπάνη για τα αναγκαία προς πραγματοποίηση του εμβολιασμού αναλώσιμα (π.χ. σύριγγες, βελόνες), όπως επίσης και τη δαπάνη για την εφαρμογή του εμβολιασμού (αμοιβή ΕΚ).

Ως εκ τούτου και προκειμένου να εμβολιαστούν τα ζώα τους, οι ιδιοκτήτες των ζώων πρέπει άμεσα να προσέλθουν στα Επαρχιακά Κτηνιατρικά Γραφεία (ΕΚΓ), όπου με ενυπόγραφη δήλωση τους θα ορίσουν τον ΕΚ της επιλογής τους ο οποίος και θα διενεργήσει τον εμβολιασμό.

Πριν από την έναρξη του εμβολιασμού πρέπει να πραγματοποιήσουν απογραφή των ζώων τους και να επικαιροποιήσουν τα δεδομένα της Βάσης Δεδομένων των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών που αφορούν τον ζωικό τους πληθυσμό καθώς είναι βάσει του ζωικού τους πληθυσμού τους που θα χορηγείται ο αριθμός δόσεων εμβολίου.

Κατόπιν συνεννόησης με τα ΕΚΓ, οι ΕΚ θα προμηθεύονται δωρεάν το εμβόλιο, στη βάση της κτηνιατρικής συνταγής που ο ΕΚ εξέδωσε για τις αντίστοιχες δόσεις εμβολίου, για όλα τα ζώα της συγκεκριμένης εκμετάλλευσης που ενδείκνυται να εμβολιαστούν.

Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία του εμβολιασμού μαζί με τον κατάλογο των ΕΚ βρίσκονται στην ιστοσελίδα των ΚΥ, απ’ όπου μπορούν να ανακτηθούν.

Τα τηλέφωνα των Επαρχιακών Κτηνιατρικών Γραφείων μέσω των οποίων μπορεί να γίνεται η σχετική συνεννόηση είναι:
Επαρχιακά Κτηνιατρικά Γραφεία Λευκωσίας: 22 805241
Επαρχιακά Κτηνιατρικά Γραφεία Λάρνακας: 24 821275
Επαρχιακά Κτηνιατρικά Γραφεία Αμμοχώστου: 24 824555
Επαρχιακά Κτηνιατρικά Γραφεία Λεμεσού: 25 819512
Επαρχιακά Κτηνιατρικά Γραφεία Πάφου: 26 821261

Keywords
Τυχαία Θέματα