Χάρης:Δεν μας προβληματίζει η μηνιαία καταγραφή της ανεργίας

Αισιόδοξος για τις προοπτικές του 2017 εμφανίζεται ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, καθώς όπως υποστηρίζει, τα οικονομικά του κράτους βελτιώνονται, ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πολύ ικανοποιητικός, η ανεργία μειώνεται και γενικότερα όλες οι ενδείξεις είναι θετικές.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο και αναφορικά με το μείζον θέμα της ανεργίας στην Κύπρο και κληθείς να σχολιάσει τα στοιχεία, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat, σύμφωνα με τα οποία

το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας στην Κύπρο τον Δεκέμβριο του 2016 έφτασε το 14,3%, έναντι 14,2% τον Νοέμβριο και 13,1% τον Δεκέμβριο του 2015, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι το Υπουργείο δεν προβληματίζει η μηνιαία καταγραφή της ανεργίας.

Το 2016, είπε, η ανεργία μειώθηκε αισθητά συγκριτικά με το 2015 και το 2014 και το Υπουργείο εργάζεται για να μειωθεί περαιτέρω το 2017.

Όσον αφορά στην κατάργηση της έκτακτης εισφοράς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ο Υπουργός δήλωσε ότι τα έσοδα αυτά ναι μεν θα απωλέσει το κράτος, θα τα κερδίσουν όμως τα νοικοκυριά και η πραγματική οικονομία.

Όπως ανέφερε, υπήρξε το περιθώριο (μας το επέτρεψαν τα δεδομένα), να προβούμε στην κατάργηση αυτής της φορολογίας, καθώς υπήρξε αύξηση των φορολογικών εσόδων από άλλες πηγές, επειδή ενισχύθηκε η κατανάλωση, κινήθηκε η αγορά, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί παράλληλα και η φορολογική δραστηριότητα

Κατά συνέπεια, δήλωσε, η κατάργηση της συγκεκριμένης φορολογίας δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στον κρατικό προϋπολογισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα