Το περιμένουν πώς και πώς

ΑΠΟΕΛ
Ανυπομονησία και αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις των «γαλαζοκιτρίνων» ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ

Η άνεση των πέντε βαθμών στη βαθμολογία δεν είναι λόγος ικανός να εφησυχάσει τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι κινούνται σε ρυθμούς ντέρμπι. Τα θεωρητικά εύκολα παιγνίδια τέλειωσαν για τους «γαλαζοκίτρινους», καθώς στις εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας θα αναμετρηθούν κατά σειρά με ΑΕΚ, Καρμιώτισσα, ΑΕΛ,

Απόλλωνα και Ομόνοια.

Ενδιάμεσα είναι τα πολύ δύσκολα παιγνίδια με την Μπιλμπάο, ενώ στην εξίσωση θα προστεθούν και τα ματς της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι καθοριστικές μάχες του τίτλου τώρα αρχίζουν και το θετικό είναι πως ο ΑΠΟΕΛ δείχνει την απαιτούμενη εικόνα, η οποία επιτρέπει στους πάντες να είναι αισιόδοξοι.

Ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ, γνωρίζουν πως, με ενδεχόμενη νίκη, θα θέσουν νοκ-άουτ την ομάδα της Λάρνακας από την υπόθεση τίτλος, καθώς η διαφορά τους θα αυξηθεί στους οκτώ βαθμούς. Είναι ένα ντέρμπι που όλοι περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία. Ειδικά μετά την ατάκα του τεχνικού διευθυντή των «κιτρινοπρασίνων» περί κωμωδίας, φωτογραφίζοντας τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τον Εθνικό την περασμένη Κυριακή, που έφερε μεγάλο φανατισμό σε μεγάλη μερίδα του κόσμου, ενώ και οι ποδοσφαιριστές έχουν ακόμη έναν λόγο παραπάνω για να μιλήσουν στο… γήπεδο.

Τα αγωνιστικά νέα
Η προετοιμασία των παικτών άρχισε χθες και από σήμερα θα εντατικοποιηθεί. Οι ρυθμοί θα ανέβουν και ο Τόμας Κρίστιανσεν θα επεξεργαστεί στις προπονήσεις που απέμειναν το πλάνο που θα εμπιστευτεί. Δεν είναι παιγνίδι που προσφέρεται για να προβεί σε εκπλήξεις στις επιλογές του, αλλά κάποιες θέσεις δεν έχουν σίγουρους κατόχους.

Αγωνιστικά, ο Δανός τεχνικός αντιμετωπίζει τρία σημαντικά προβλήματα, καθώς παραμένουν παροπλισμένοι Μπαράλ, Μιλάνοφ και Βάντερ. Σε καλύτερη κατάσταση από τους τρεις είναι ο Βραζιλιάνος, ο οποίος ανεβάζει μέρα με τη μέρα εντάσεις και πιθανότατα θα προλάβει την αναμέτρηση.

Δύσκολο θεωρείται για τους άλλους δύο να είναι διαθέσιμοι. Παράλληλα, δεν υπολογίζεται ο Εμπεσίλιο, αλλά από την άλλη οι «γαλαζοκίτρινοι» θα παραταχθούν ενισχυμένοι με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας Πιέρο Σωτηρίου που απουσίασε από το τελευταίο παιγνίδι, αλλά και με τους Σεντρίκ Γιαμπερέ και Ρότζερ Κάνιας. Αμφότεροι είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας και εναπόκειται στον προπονητή τους αν θα τους συμπεριλάβει στις επιλογές του.

Σε κινητοποίηση ο κόσμος
Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη Κυριακή θα έχουν τη στήριξη χιλιάδων οπαδών τους. Αναμένεται πως το παιγνίδι θα προσελκύσει τον περισσότερο κόσμο από τα μέχρι τώρα εντός έδρας ματς που έδωσε η ομάδα στο πρωτάθλημα. Η προπώληση των εισιτηρίων άρχισε τη Δευτέρα και, βάσει των αρχικών ενδείξεων, ο αριθμός της προσέλευσης των φιλάθλων θα ξεπεράσει τις 10 χιλιάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα