Μπουρτζιού: Μετά το Ανάν, τα έγγραφα Αναστασιάδη-Ακιντζί

Τα έγγραφα ΑΑ (Ακιντζί – Αναστασιάδη) είναι τα πιο περιεκτικά που έχουν παραχθεί από την περίοδο του σχεδίου Ανάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού σε διάσκεψη Τύπου που έδωσε στα κατεχόμενα για τις διαπραγματεύσεις.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Μπουρτζιού διευκρίνισε ότι παρά το ότι είναι το πιο περιεκτικό έγγραφο δεν σημαίνει ότι αυτό είναι αρκετό για μια λύση, υπάρχει

συμφωνία σε όλα τα θέματα στα κεφάλαια όπου έγινε η εξέταση των θέσεων και γέμισαν όλα τα κενά. Παρά το ότι είναι μια διαδικασία χωρίς χρονοδιάγραμμα προχωρεί με ταχύτητα και παραγωγικά, πρόσθεσε.

Το ενδεχόμενο μιας πολυμερούς συνόδου για το θέμα των εγγυήσεων στην Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο δεν είναι επιθυμία μόνο του Μουσταφά Ακιντζί, συνέχισε, αλλά και του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, του Ειδικού του Αντιπροσώπου και των πλευρών που προσδοκούν σε λύση του Κυπριακού.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι “δεν υπάρχει μια τέτοια συμφωνία γιατί η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού δεν έχει χρονοδιάγραμμα. Είναι μια διαδικασία με ταχύτητα και παραγωγική αλλά δεν είναι συνδεδεμένη με χρονοδιάγραμμα. Δηλαδή, πριν αρχίσουν οι συνομιλίες όλες οι πλευρές δεν έβαλαν, ούτε υπέγραψαν, ούτε συμφώνησαν στην άποψη ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα ολοκληρώσουμε αυτή τη δουλειά και τον Σεπτέμβριο στα ΗΕ θα συζητήσουμε το θέμα των εγγυήσεων”.

Αυτό, πρόσθεσε, ο κ. Ακιντζί το ανέφερε ως επιθυμία, ελπίδα και θέληση.

Περισσότερα σε λίγο

Keywords
Τυχαία Θέματα