Σιζόπουλος: "Η Κυβέρνηση παραπλανεί το λαό για τη λύση"

Επιχειρείται παραπλάνηση και παραπληροφόρηση του λαού με στόχο να του ΄σερβίρουν` μια διαιρετική λύση που θα οδηγήσει σε βελούδινο ή ακόμη και αιματηρό διαχωρισμό, καταγγέλλει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή Βρετανίας, την οποία χαρακτήρισε ουσιαστική, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι μετέφερε τις καθαρές θέσεις του κόμματος γύρω από την επιδιωκόμενη λύση

και κατέθεσε τις απόψεις του κόμματος γιατί απορρίπτει τη ΔΔΟ και ως ονοματολογία.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι οι πρόνοιες που τίθενται στο τραπέζι των συζητήσεων και έχουν γίνει αποδεκτές δυστυχώς από την πλευρά μας, είτε δια μέσου των κοινών ανακοινωθέντων του 2008 και του 2014, καθώς επίσης και με κάποιες από τις συγκλίσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη και από αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών “οδηγούν δυστυχώς όχι σε ομοσπονδιακή λύση, όπως διατυμπανίζεται ότι είναι η πρόθεση, αλλά σε συνομοσπονδιακή λύση η οποία θα προάγει το διαχωρισμό των Ε/κ και των Τ/κ και την ίδια στιγμή θα παραβιάζει μόνιμα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα δια μέσου του διαχωρισμού, των εγγυημένων πλειοψηφιών εδάφους και πληθυσμού αλλά και του τρόπου με τον οποίο το κράτος θα λειτουργεί και θα λαμβάνει τις αποφάσεις του”.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε πως θα πρέπει να γνωρίζει ο κυπριακός λαός ότι γίνεται μια πολύ καλά προετοιμασμένη προσπάθεια “παραπληροφόρησης και παραπλάνησής του και κυρίως επιχειρείται, δήθεν κάτω από τον τίτλο της ομοσπονδίας, να του σερβίρουν μια λύση διαιρετική και ΔΔΟ που θα είναι μορφή συνομοσπονδίας η οποία στο τέλος θα καταλήξει σε ένα βελούδινο στην καλύτερη περίπτωση διαχωρισμό, ή ενδεχομένως σε ένα αιματηρό, στη χειρότερη περίπτωση, διαχωρισμό”.

“Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε λύσεις που θα διαχωρίζουν το λαό, που δεν θα είναι δημοκρατικές, αντίθετα θα αγωνιστούμε για τη συνέχιση της ΚΔ και όλες εκείνες τις συνταγματικές τροποποιήσεις που θα πρέπει να γίνουν για να διασφαλίζεται μια ειρηνική και δημοκρατική λύση, όπου όλοι οι κάτοικοι ανεξάρτητα φυλετικής, εθνικής ή θρησκευτικής προέλευσης να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια και την ίδια στιγμή να αποκλείονται άμεσες ή έμμεσες επεμβάσεις ή ρόλος κηδεμόνα σε τρίτες χώρες που θα δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία του κράτους”, συνέχισε.

Ερωτηθείς αν στη συνάντηση έθεσε και θέμα εγγυήσεων, ο κ. Σιζόπουλος απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι από πλευράς του τονίστηκε πως σήμερα στο 2015, όταν η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πλήρες μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, δεν μπορεί η λειτουργία του (κράτους) να κηδεμονεύεται από τρίτες χώρες.

“Δεν είναι νοητό η ΚΔ να είναι υποτελές κράτος ή καλύτερα ένα κράτος προτεκτοράτο, αλλά μια ανεξάρτητη Δημοκρατία που να λειτουργεί στο πλαίσιο της ΕΕ με πλήρη κατοχύρωση όλων των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών”, ανέφερε.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα