Πρωτοβουλία ΣΕΚ για προώθηση των θεμάτων της ΑΗΚ

Πρωτοβουλία για συζήτηση με την εκτελεστική εξουσία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και με τη νομοθετική εξουσία, των θεμάτων που αφορούν την ΑΗΚ και με στόχο την προώθηση των σχετικών της θέσεων, αναφέρει ότι θα αναλάβει η ΣΕΚ.

Σε ανακοίνωση σε σχέση με τα εξαγγελθέντα μέτρα των συντεχνιών της ΑΗΚ, η ΣΕΚ δηλώνει ότι

συμμερίζεται τις ανησυχίες των εργαζομένων στην ΑΗΚ σχετικά με την πορεία του Οργανισμού τους.

«Οι ανησυχίες αυτές δικαιολογημένα γίνονται εντονότερες μετά την κατάθεση Νομοσχεδίου για τους Δημόσιους Οργανισμούς και Κρατικές Επιχειρήσεις (ΔΟΚΕ) που εάν τυχόν εφαρμοστεί θα επηρεάσει την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα των μεγάλων Οργανισμών του τόπου που είναι στον ανταγωνισμό, όπως η ΑΗΚ και η Cyta, οι οποίες βρίσκονται σε περίοδο σημαντικών αλλαγών» αναφέρει η συντεχνία.

Επαναλαμβάνει ότι είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ λόγω των ιδιαιτεροτήτων της.

Η ΣΕΚ σημειώνει ακόμα ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι σημαντικός παράγοντας στην ομαλή λειτουργία της κυπριακής οικονομίας και οποιεσδήποτε αλλαγές πρέπει να γίνουν πολύ μελετημένα, μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη που θα καλύπτει ολόκληρο τον τομέα, και της εφαρμογής τους θα πρέπει να προηγηθεί σοβαρός κοινωνικός διάλογος.

Τυχόν αποτυχία του εγχειρήματος για τις σημαντικές αλλαγές στην ΑΗΚ θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο, παρόμοιες με εκείνες που επέφερε η κατάρρευση του χρηματοοικονομικού συστήματος, δηλώνει η συντεχνία.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα