Μπουφόν: "Αλλαξα φανέλα με τον Μπαπέ από σεβασμό..."

Πιο φρέσκος από τους νεαρούς αντιπάλους του. Ισχυρότερος με την πάροδο των ετών. Πιο δυνατός από κάθε είδους ατομική αναγνώριση. Ο χθεσινός ημιτελικός του Champions League στο «Louis II», ανάγκασε πολλούς, για μία ακόμα φορά, σε υπόκλιση, στον Τζανλουίτζι Μπουφόν. Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους, ωστόσο, παρά τις διάφορες αποφασιστικές αποκρούσεις του, δεν θέλει να ακούσει για βραβεία.

«Η Χρυσή Μπάλα δεν μου λείπει, γιατί δεν τη σκέφτομαι. Ηδη έχω σπαταλήσει πολλή ενέργεια

για να με κρατήσει σε θέση να είμαι χρήσιμος στους συμπαίκτες μου. Παίζοντας σε μια μεγάλη ομάδα, με βοηθάει και μου δίνει ικανοποίηση. Όταν έχεις συμπαίκτες που είναι ευχαριστημένοι μαζί σου, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή», είπε ο Ιταλός τερματοφύλακας της Γιουβέντους.

Στα 39 του χρόνια, με το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία να έχει ήδη οριστεί ως ένα φυσικό τέλος της καριέρας του, ο Μπουφόν ξέρει ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία για να κερδίσει το Champions League. «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο που μας απομένει για να κάνουμε και άλλα βήματα προς τα εμπρός. Ο στόχος μου, όμως, είναι να σταματήσω να παίζω και να κάνω τους άλλους να λένε ότι είναι λυπηρό αυτό το γεγονός».

Η τελευταία σκέψη, του Μπουφόν, ήταν για τον νεαρό αντίπαλο του, τον Κιλιάν Μπαπέ: «Αντάλλαξα τη φανέλα με τον Μπαπέ, γιατί είναι μια ένδειξη σεβασμού. Μία φορά, όταν ήμουνα μικρός, ένας άλλος παίκτης αρνήθηκε να αλλάξει μαζί μου φανέλα και αισθάνθηκα άσχημα. Στεναχωρήθηκα, νευρίασα και σκέφτηκα, αν ποτέ γινόμουν σπουδαίος παίκτης, πως δεν θα είχα αυτή τη συμπεριφορά».

Keywords
Τυχαία Θέματα