Μπλίνκεν: Eπίθεση Τουρκίας στη Συρία θα υπονομεύσει περιφερειακή σταθερότητα

Μια νέα επίθεση της Τουρκίας στη Συρία θα υπονόμευε την περιφερειακή σταθερότητα, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν

Ο κ. Μπλίνκεν, ο οποίος μιλούσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην Ουάσινγκτον, απαντούσε στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος νωρίτερα ενώπιον του τουρκικού κοινοβουλίου είχε αναφερθεί στη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης κατά δύο περιοχών στη βόρεια Συρία,

με στόχο τους κούρδους μαχητές, τους οποίους και χαρακτηρίζει ως τρομοκράτες.

«Μια νέα επίθεση της Τουρκίας στη Συρία θα υπονόμευε την περιφερειακή σταθερότητα και θα έδινε την ευκαιρία σε κακόβουλους παράγοντες να εκμεταλλευτούν αυτή την αστάθεια», είπε ο κ. Μπλίνκεν.

Είμαστε, πρόσθεσε, «αντίθετοι σε οποιαδήποτε κλιμάκωση στη βόρεια Συρία και υποστηρίζουμε τη διατήρηση των σημερινών γραμμών κατάπαυσης του πυρός». 

Από την πλευρά του, Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι «δεν θέλουμε να δούμε τίποτα που να θέτει σε κίνδυνο τις προσπάθειες που κάνουμε για να κρατήσουμε το Ισλαμικό Κράτος στο κουτί όπου το έχουμε κλειδώσει».

Ο ίδιος, αναφερόμενος στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία, εκτίμησε πως θα διαρκέσει πολλούς μήνες ακόμη.

«Θα μπορούσε να τελειώσει αύριο, εάν η Ρωσία τερματίσει την επιθετικότητά της, όμως δεν βλέπουμε κανένα σημάδι προς αυτήν την κατεύθυνση στην παρούσα φάση», είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπλίνκεν, Eπίθεση Τουρκίας, Συρία,blinken, Epithesi tourkias, syria