Μπαλιές ευθυνών πάνω από ματωμένα κεφάλια

Με τον χειρότερο τρόπο έληξε ένα ακόμη παιχνίδι μεταξύ της ΑΕΛ και του ΑΠΟΕΛ. Τα πράγματα προφανώς και έλαβαν άλλη τροπή από την αρχική, αφού ο αγώνας έληξε αντί στις 22.00, στις 23.00. απολογισμός δεν ήταν η λευκή ισοπαλία στην οποία έμειναν οι δυο ομάδες αλλά ο σάλος της επόμενης μέρας.

Ένας ανήλικος έλαβε εξιτήριο από ιδιωτική κλινική στην οποία νοσηλεύτηκε αφού έπεσε σχεδόν πάνω του μια κροτίδα. Ένας δεύτερος ανήλικος θα παραμείνει σήμερα στο κελί και η Αστυνομία

αξιολογεί κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης για περαιτέρω συλλήψεις.

Η επίσημη ανακοίνωση Αστυνομίας για επεισόδια ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ

Επίσης, ένας 54χρονος τραυματίστηκε στο πόδι, όταν, σύμφωνα με τον ίδιο, στην προσπάθειά του να αποφύγει επεισόδια κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο, πήδηξε πάνω από κάποιο περιτοίχισμα.

Τοποθέτηση Αστυνομίας για τα επεισόδια ΑΕΛ- ΑΠΟΕΛ

Η πόλη της Λεμεσού συμπεριλαμβανομένου και του Τσιρείου σταδίου μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο με το πρώτο φως της μέρας, αφού ανεγκέφαλοι αποχώρησαν κατά την πρώτη διακοπή του αγώνα και έκαναν τη νύχτα μέρα γύρω από το γήπεδο.

Μελετούν κλειστό κύκλωμα παρακ/σης – Πώς πέρασαν οι κροτίδες

Σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας γι’ αυτό το ζήτημα αναφέρει: «Έξω από το στάδιο σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, αλλά κατεστάλησαν με την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας.

"Είναι μέχρι να πεθάνει κάποιος…" (ηχητικό)

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αστυνομικά οχήματα και τέσσερα ιδιωτικά, καθώς επίσης και σε μια γυάλινη προθήκη καταστήματος».

Ο Αρχηγός Αστυνομίας από χθες βράδυ διέταξε πλήρη διερεύνηση των επεισοδίων με επικεφαλής αξιωματικό του ΤΑΕ Λεμεσού.

Η επόμενη μέρα και το μπαλάκι ευθυνών

Η Αστυνομία δεν φέρει ευθύνη για τα πολεμοφόδια. Αυτή ήταν η απάντηση του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη κληθείς να απαντήσει για τις ευθύνες που φέρει το Σώμα. «Το Σώμα δεν φέρει ευθύνη για τα δεκάδες πολεμοφόδια που μετέφεραν οι χούλιγκαν στο γήπεδο, καθώς πλέον αυτό είναι αρμοδιότητα των επιτηρητών του γηπέδου, βάσει νομοθεσίας».

Στο SigmaLive, μίλησε ο διδάκτωρ σε θέματα ασφαλείας αλλά και Steward στο ΓΣΠ, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος. "Όποιος θέλει μπορεί να περάσει ότι θέλει μέσα στο γήπεδο", είπε χαρακτηριστικά.

Steward:Όποιος θέλει, περνά ότι θέλει-Φοβούνται 200 παιδάκια

Τα βίντεο της ντροπής!

Ο αρμόδιος Υπουργός, Ιωνάς Νικολάου ήταν επίσης θεατής των όσων διαδραματίζονταν στο Τσίρειο. Όπως πληροφορείται αρμοδίως το SigmaLive, ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρακολουθούσε χθες βράδυ τον αγώνα σε γνωστό εστιατόριο της πρωτεύουσας και από την ίδια ώρα που ξέσπασαν τα επεισόδια, τα τηλέφωνα πήραν φωτιά.

Απαντώντας σε τοποθέτηση θαμώνα προς το πρόσωπό του, ότι μόνο με κάρτα οπαδού θα δοθεί τέλος σε όλα αυτά τα έκτροπα, ο Υπουργός συμφώνησε σε έντονο ύφος, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά, για μια ακόμη φορά, την αναγκαιότητα εφαρμογής της κάρτας οπαδού.

Έξω φρενών ο Ι.Νικολάου-Παρακολουθούσε με οργή τα επεισόδια

Σε σχετικές του δηλώσεις σήμερα, ο Ιωνάς Νικολάου έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο νομοθετικό πακέτο αναφορικά με αυτό ακριβώς το ζήτημα. «Να προβληματιστούν όσοι δεν έχουν πάρει μέτρα.

Ιωνάς: Απαγόρευση μετακίνησης και κάρτα φιλάθλων τώρα (vid)

Η κυβέρνηση πρότεινε από το 2014 πακέτο μέτρων γι' αντιμετώπιση της βίας, κάποιοι ακόμα και σήμερα δεν επιθυμούν την εφαρμογή αυτών των μέτρων στην ολότητά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης. «Εάν θέλουμε να συνεχίσει αυτό το άθλημα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τα να ληφθούν αυστηρά και αναγκαία μέτρα. Να αποδεχτούν ολόκληρο το πακέτο μέτρων που έχουμε προτείνει», συμπλήρωσε.

Οι ανακοινώσεις των ομάδων

Ανακοίνωση-ΑΕΛ: "Γίναμε μάρτυρες μίας φαρσοκωμωδίας"

ΑΠΟΕΛ: "Δεν μπορούμε να παλεύουμε μόνοι μας"

Keywords
Τυχαία Θέματα