Steward:Όποιος θέλει, περνά ότι θέλει-Φοβούνται 200 παιδάκια

Στα πυρά που δέχονται από μερίδα πολιτών αλλά και από τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, κλήθηκε ν ‘ απαντήσει εκπρόσωπος των stewards στο Sigmalive, δίνοντας τη δική του εκδοχή.

Ιωνάς: Απαγόρευση μετακίνησης και κάρτα φιλάθλων τώρα (vid)

Σ’ επικοινωνία του Sigmalive με τον διδάκτωρ σε θέματα ασφαλείας αλλά και υπεύθυνο ασφαλείας στο ΓΣΠ, Αλέξανδρο Παπαδόπουλο, μας αναφέρθηκε ότι «όποιος θέλει

μπορεί να περάσει ότι θέλει μέσα στο γήπεδο».

Η επίσημη ανακοίνωση Αστυνομίας για επεισόδια ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ

Δίνοντας εξηγήσεις για την πιο πάνω δήλωση, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι βάσει νομοθεσίας απαγορεύεται στους επιθεωρητές γηπέδων (stewards) να ελέγξουν οπαδούς σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Εκπρ.Τσιρείου: «Πετούσαν φονικά όπλα, θα έχουμε θύματα»(vid)

«Αυτό ακριβώς είναι που εκμεταλλεύονται και όσοι θέλουν να περάσουν παράνομα αντικείμενα εντός του αγωνιστικού χώρου. Τοποθετούν ότι θέλουν στα απόκρυφα τους σημεία και περνούν ανεξέλεγκτοι».

Ερωτηθείς εάν όντως είναι αρμοδιότητα των επιθεωρητών γηπέδου ο έλεγχος οπαδών στο γήπεδο, παραδέχθηκε ότι όντως είναι δική τους αρμοδιότητα, ωστόσο υπέδειξε ότι είναι πολύ πιο χρήσιμοι σε άλλες αρμοδιότητες όπως:

*Εκκένωση γηπέδου σε περίπτωση που χρειαστεί
*Ομαλή είσοδος οπαδών, ελέγχοντας τη γνησιότητα των εισιτηρίων
*Παροχή πρώτων βοηθειών όπου και εάν χρειαστεί.
*Έλεγχος για επικίνδυνα σημεία πρόσβασης στο γήπεδο

«Δεν έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία όπως για παράδειγμα στα αεροδρόμια με αψίδες ελέγχου κλπ», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί ως επιθεωρητής γηπέδου, χωρίς αστυνομική εξάρτηση, να αποκρούσει όχλο οπαδών που έρχονται στο γήπεδο με στόχο να δημιουργήσει ταραχή.

«Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να τον παραδώσω στην ομάδα του, όπως πράξαμε και στο παρελθόν. Ωστόσο, οι ομάδες δεν έχουν την ίδια πρόθεση. Φοβούνται 200 παιδάκια, τους παίρνουν μέχρι και ταξίδια στο εξωτερικό», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Εδώ και τρία χρόνια, όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, επιχειρείται το καλύτερο πράγμα που μπορεί να γίνει γι’ αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και αυτό είναι της κάρτας φιλάθλων. Όπως είπε ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, η κάρτα φιλάθλων θα λύσει τα χέρια των stewards.

Κλείνοντας, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η απουσία αθλητικού δικαστή είναι ακόμα μία αιτία για την ατιμωρησία που επικρατεί και την οποία εκμεταλλεύονται οι ταραξίες.

Τραυματισμός παιδιού, ξύλο, «πόλεμος» εντός και εκτός ...

Keywords
Τυχαία Θέματα