Αβέρωφ: Τεράστιες προοπτικές από τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Ο τομέας των ιδιωτικών Πανεπιστημίων ανοίγει τεράστιες προοπτικές για την Κύπρο, δηλώνει ο Α. Νεοφύτου.

Τις μεγάλες προοπτικές που ανοίγει για την Κύπρο ο τομέας των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, εξήρε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος μοιράστηκε το όραμά του, όπως η συνεισφορά του τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης φτάσει σε κάποια φάση τη συνεισφορά του τουρισμού στη χώρα μας. Ο κ. Νεοφύτου, μαζί με αντιπροσωπεία

του ΔΗΣΥ, επισκέφθηκε την Τρίτη, 5/12, τις Σχολές Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη, είπε ότι η Κύπρος της επιτυχίας είναι η κρυμμένη Κύπρος, σημειώνοντας πως υπάρχουν ιδιωτικοί θεσμοί, όπως η ιδιωτική εκπαίδευση, που αναβαθμίζουν τη χώρα. «Σήμερα βλέπουμε την καλύτερη Κύπρο, την Κύπρο που οραματιζόμαστε, αλλά και μια άγνωστη Κύπρο για τους Κύπριους πολίτες», είπε.

Αναφέρθηκε στο μεγάλο επίτευγμα των ιδιωτικών Πανεπιστημίων να διατηρούν Τμήματα Ιατρικής και Οδοντιατρικής, καθώς και στο γεγονός ότι στις αίθουσες που επισκέφθηκαν σήμερα, οι Κύπριοι φοιτητές αποτελούν τη μειοψηφία. «Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία, η πλειοψηφία που σπουδάζει σήμερα στην Κύπρο στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια στον τομέα της Ιατρικής είναι ξένοι, οι πλείστοι Ευρωπαίοι», είπε.

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως το κόμμα του πιστεύει στην ιδιωτική εκπαίδευση και είναι ένα ζήτημα το οποίο όλοι, Κυβέρνηση, κόμματα, ιδιωτικά Πανεπιστήμια, πρέπει να το δουν με πάρα πολλή προσοχή. Σημείωσε πως ένας φοιτητής στις κανονικές σχολές, αφήνει στον τόπο εισόδημα όσο και 30 τουρίστες και ένας φοιτητής της ιατρικής σχολής ισοδυναμεί με το εισόδημα που αφήνουν στη χώρα μας 70-80 τουρίστες.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συνεχάρη το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και τα άλλα ιδιωτικά πανεπιστήμια, προσθέτοντας πως αισθάνεται περήφανος, καθώς είναι με πρωτοβουλίες και μάχες που έδωσε το κόμμα του που πέρασε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. «Μπορούμε, μεσοπρόθεσμα, η συνεισφορά της ιδιωτικής εκπαίδευσης στον τόπο μας να φτάσει τα επίπεδα και τη συνεισφορά του τουριστικού τομέα», είπε και σημείωσε πως η ποιοτική διαφορά των δύο κλάδων, είναι πως στα Πανεπιστήμια το 70-80% των εργαζομένων να είναι ακαδημαϊκό προσωπικό.

«Με την ιδιωτική εκπαίδευση, δίνεις δουλειά στους πτυχιούχους, σε αυτούς που έρχονται με τα καλύτερα πτυχία και τους επαναπατρίζεις», είπε, και πρόσθεσε πως στον ξενοδοχειακό τομέα, του οποίου τη συνεισφορά δεν υποτιμά καθόλου, εργοδοτούνται εργάτες, καθαριστές και μάγειρες.

Καταλήγοντας, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε πως θα συνεχίσουν τη στήριξη της ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς είναι μέσα από αυτές τις πολιτικές που αναβαθμίζεται η χώρα και ενισχύεται η οικονομία.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Χριστόφορος Χατζηκυπριανού είπε πως το Πανεπιστήμιο δεν πρωτοπορεί μόνο στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, αλλά ξεχωρίζει και πρωτοπορεί στην ανάπτυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα