Απολογισμός πενταετίας στην Παιδεία από Καδή (βίντεο)

Η διαρροή των θεμάτων των εξετάσεων για τους εκπαιδευτικούς ήταν ένα μελανό σημείο, το οποίο, ωστόσο, δεν είναι ικανό για να αμαυρώσει τη συνολικότερη εικόνα της Παιδείας», δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής μιλώντας στην Εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι».

Κάνοντας έναν απολογισμό της πενταετίας, ο κ. Καδής είπε πως έγιναν μεταρρυθμίζεις και εφαρμόστηκαν νέες πολιτικές σε μια σειρά από ζητήματα τα οποία παρουσίαζαν διαχρονικές αδυναμίες. «Δεν κρύψαμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, τα κοιτάξαμε στα μάτια με μια τεχνοκρατική προσέγγιση, αξιοποιώντας μια πλειάδα πανεπιστημιακών τεχνοκρατών,

εμπειρογνωμόνων και μάχιμων εκπαιδευτικών.

Ξεκινώντας την προσπάθειά μας, είχαμε ως στόχο να εκσυγχρονίσουμε έξι πολιτικές κεντρικής σημασίας, από τις οποίες καταφέραμε να υλοποιήσουμε πέντε. Αναφέρομαι στο σύστημα διορισμών, το οποίο εκκρεμούσε εδώ και 34 χρόνια.

«Επιτέλους εμείς προχωρήσαμε και θα έχουμε εκπαιδευτικούς στα σχολεία μας με βάση το σύστημα διορισμών. Εκσυγχρονίσαμε, επίσης, το περιεχόμενο της ύλης και της μεθοδολογίας που διδάσκεται στα σχολεία και έχουμε εισαγάγει 467 νέα βιβλία», είπε.

Ο κ. Καδής μίλησε και για τις αλλαγές στο όριο ηλικίας των παιδιών για εισαγωγή στην Προδημοτική και Δημοτική Εκπαίδευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα