Το παρασκήνιο εφιάλτη:Ο λόγος «νίκης» 7χρονης έναντι σάτυρου

Τη δική της θέση αναφορικά με την καταδίκη κατηγορούμενου για σεξουαλική παρενόχληση, εξέφρασε μέσω της εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι η Επίτροπος Προστασίας του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά.

Όπως επεσήμανε αρχικά η κ. Κουρσουμπά, λόγω ακριβώς του αυστηρού πλαισίου της νέας νομοθεσίας που θεσπίστηκε το 2014, ακολουθούνται πολύ αυστηρές μέθοδοι από τις Αρχές για διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων. Η ίδια, μάλιστα, όπως σημείωσε, ενημερώθηκε από τα Μέσα για την υπόθεση αυτή.

7χρονο έρμαιο αρρωστημένων ορέξεων γείτονα –Λεπτομέρειες σοκ

Κληθείσα να απαντήσει γιατί δεν ακολουθείται η μέθοδος

του εξωτερικού, της δημοσιοποίησης δηλαδή του ονόματος του κατηγορούμενου, η κ. Κουρσουμπά ανέφερε ότι δεν δίδονται πληροφορίες προκειμένου να προστατευθεί η ταυτότητα του παιδιού.

Επεσήμανε, δε, ότι η νέα νομοθεσία δίδει στο Δικαστήριο τη δυνατότητα να επιβάλει κι άλλες επιπλέον ποινές ή μέτρα που θα ακολουθηθούν κατά την αποφυλάκιση του υπόπτου.

Η νομοθεσία προβλέπει 10 ή 15 χρόνια και μπορεί να επιβληθούν κι άλλες ποινές.

Το σημαντικό στην υπόθεση αυτή, είναι, όπως επεσήμανε η κ. Κουρσουμπά, ότι οι γονείς πίστεψαν και στήριξαν το παιδί τους. Απηύθυνε, δε, έκκληση όταν ένα παιδί τούς μιλήσει, να το πιστέψουν και να προχωρήσουν, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα