Ας δούμε το δάσος και όχι το δέντρο

Αν επικεντρωθούμε στην βαθμολογική συγκομιδή της Εθνικής μας ομάδας στους δυο αγώνες με Ουαλία και Βέλγιο, είναι μηδενική κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι ελπίδες για την 3η θέση αν και δικαιούμασταν βαθμό ή βαθμούς.


Ας επικεντρωθούμε σε άλλα στοιχεία τα οποία ίσως σε βάθος χρόνου αποδειχθούν κυριότερα.


1. Στους δυο αγώνες, η Εθνική μας παρουσίασε πολύ ικανοποιητικό σύνολο. Απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε ομάδες μεγάλη εμβέλειας. Αυτό σημαίνει ότι η δουλειά που γίνεται είναι

πολύ καλή. Η φιλοσοφία που επικρατεί στα αποδυτήρια της ομάδας είναι εξαιρετική και οφείλεται στον Πάμπο Χριστοδούλου, στους συνεργάτες του και στην ΚΟΠ.
2. Δεύτερο στοιχείο, η νέα φουρνιά ποδοσφαιριστών. Λαϊφης, Μακρής, Μυτίδης, Οικονομίδης, Σωτηρίου, Εγγλέζου, Αρτυματάς, Κολοκούδιας. Υπάρχουν και άλλοι που δεν αγωνίστηκαν όπως οι Παναγή, Στυλιανού, Κάστανος, Αγγελή ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τον τραυματία Χάμπο Κυριάκου.
3. Ο φίλαθλος κόσμος. Στους δυο αγώνες με Ουαλία και Βέλγιο στο ΓΣΠ βρέθηκαν πάνω από 20.000. Άντρες, γυναίκες, μικρά παιδιά. Χειροκρότησαν, στήριξαν και φεύγοντας από το γήπεδο ένιωθαν ικανοποιημένοι από την προσπάθεια και απογοητευμένοι από το γεγονός ότι η ομάδας μας δεν είχε βαθμολογικό κέρδος. Σε αυτό το κεφάλαιο θα πρέπει να σταθεί η ΚΟΠ. Θα πρέπει να συνεχίσει την έκδοση οικογενειακών πακέτων εισιτηρίων με χαμηλό κόστος ώστε να προσελκύει κόσμο στο γήπεδο.
Από τις δυο αναμετρήσεις έχουν προκύψει και αρνητικά στοιχεία. Φαβορί σε αυτόν τον όμιλο δεν είμασταν ακόμα και για την 3η θέση. Η νίκη στην πρεμιέρα επί της Βοσνίας εκτός έδρας άνοιξε το παράθυρο για την θέση αυτή με ελάχιστες όμως πιθανότητες. Για να γίνει πράξη αυτό θα πρέπει να κερδίσουμε τους δυο επόμενους αγώνες με Ισραήλ εκτός έδρας και Βοσνία εντός και ταυτόχρονα το Ισραήλ στην τελευταία αγωνιστική να μην νικήσει εκτός έδρας το Βέλγιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα