Ν.Παπαδόπουλος: Απαράδεκτη η διαδικασία ενημέρωσης κομμάτων

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη διαδικασία ενημέρωσης των κομμάτων από το Προεδρικό, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ενώ αναφερόμενος στο περιουσιακό, είπε ότι το δικαίωμα στην περιουσία είναι αναφαίρετο και θα πρέπει να γίνει απόλυτα σεβαστό, όχι απλώς να αναγνωριστεί.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, στο Προεδρικό, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «θεωρούμε ως Δημοκρατικό Κόμμα απαράδεκτη την ούτω καλούμενη διαδικασία ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων και των αρχηγών των κομμάτων».

Ο

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνέχισε, μέχρι σήμερα αρνείται πεισματικά να δώσει όλα τα σχετικά έγγραφα που περιέχουν τις συγκλίσεις που έχουν καταγραφεί στις διαπραγματεύσεις αλλά και τις θέσεις των δυο πλευρών.

Επανέλαβε ότι ο ισχυρισμός πως η διαρροή τέτοιων εγγραφών δημιουργεί πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις είναι εντελώς ανεδαφικός. «Πώς είναι δυνατόν να δημιουργούν τέτοια έγγραφα πρόβλημα στη διαπραγμάτευση, όταν αυτά τα έγγραφα ήδη έχουν δοθεί στην τ/κ πλευρά» διερωτήθηκε.

Είπε ότι ο πραγματικός λόγος που επιχειρείται αυτή η «συσκότιση» σε ό,τι αφορά την ενημέρωση της κοινής γνώμης, είναι επειδή δεν θέλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συγκεκριμένα κόμματα να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι πραγματικά συζητείται στις διαπραγματεύσεις.

«Φοβούνται τις αντιδράσεις. Εμείς διαφωνούμε με αυτή την προσέγγιση» ανέφερε.

Είπε ότι σε ζητήματα όπως το περιουσιακό, η κοινή γνώμη πρέπει να ενημερώνεται, καθώς έχει σημασία να ξέρει ο κόσμος τι θα περιλαμβάνει η συμφωνία «και να μην ανακαλύψει μετά τη συμφωνία ότι δεν είχε τα δικαιώματα που κάποιοι του παρουσίαζαν ότι θα έχει».

Για την ουσία του Κυπριακού, είπε ότι δεν σκοπεύει να αποκαλύψει τι συζητήθηκε στη σύσκεψη, εξέφρασε όμως για μια ακόμη φορά την ανησυχία του ΔΗΚΟ «γιατί θεωρούμε ότι συνεχίζεται η διαπραγμάτευση σε κεφάλαια κεφαλαιώδους σημασίας στο Κυπριακό, με βάση τους τουρκικούς όρους».

«Δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται ο ιδιοκτήτης με τον χρήση και να ισχυρίζονται κάποιοι ότι με αυτόν τον τρόπο θα γίνει σεβαστό το δικαίωμα της ιδιοκτησίας» είπε. Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι «τέτοιες προσεγγίσεις θα αλλάξουν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων».

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι για το ΔΗΚΟ, τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχει ο ιδιοκτήτης και σε καμία περίπτωση το βάρος δεν πρέπει να μεταφερθεί στους ώμους των προσφύγων, να αποδείξουν ότι είναι ιδιοκτήτες και ότι έχουν δικαίωμα να τους επιστραφεί η περιουσία.

Αν πάμε με αυτές τις συλλογιστικές, τότε μιλάμε για μια λύση εθνικού ξεκαθαρίσματος, γιατί θα αμφισβητηθούν όλες οι περιουσίες, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα