Περδίκης: Διαφάνεια για τους φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ

Πρέπει να ξέρουμε ποίοι είναι αυτοί οι κύριοι οι οποίοι δεν έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις στην Κύπρο και έχουν καταφέρει να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, απαντώντας σε ερώτηση για την κυπριακή λίστα Λαγκάρντ.

Εξέφρασε επίσης ανησυχία για την εξέλιξη των ερευνών στην Αθήνα σε σχέση με την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Ερωτηθείς

για το γεγονός ότι η κυπριακή λίστα Λαγκάρντ έχει διαβιβαστεί στις κυπριακές Αρχές, ο κ. Περδίκης είπε πως “το μάθαμε από τα μέσα ενημέρωσης και λυπούμαι για αυτό όπως μάθαμε και από τα μέσα ενημέρωσης ότι υπάρχει σχετική πληροφόρηση στη Βουλή. Κρίμα γιατί το θέμα γράφτηκε στη Βουλή το 2012 από το Κίνημα των Οικολόγων και συζητήθηκε δυο φορές”.

Σημείωσε πως “πρέπει αυτή η πληροφόρηση να φτάσει στη Βουλή μετά την ανάλυση που θα κάνει ο Έφορος Φορολογίας και όσο το δυνατό αυτή η πληροφόρηση να φθάσει στους πολίτες, να υπάρχει διαφάνεια”.

Ανέφερε πως “δεν είναι ανάγκη να ξέρουμε όλο τον κατάλογο, ποιοί έχουν καταθέσεις, αλλά αυτοί που έχουν παρανομήσει να είναι στη διάθεση της διαφάνειας και του κοινού”.

Ο κ. Περδίκης είπε πως είναι με πολλή ανησυχία που παρακολουθούμε την εξέλιξη των ερευνών στην Αθήνα. “Το γεγονός ότι επέστρεψαν άκαρποι οι ανακριτές και δεν μπόρεσαν ουσιαστικά να ανακρίνουν το γνωστό δίδυμο Βγενόπουλου-Μπουλούτα είναι μια πολύ ανησυχητική εξέλιξη που νομίζω ότι βραχυκυκλώνει την ήδη βαλτομένη διαδικασία για την ανάδειξη των ενόχων της κυπριακής οικονομικής τραγωδίας”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα