Αρίντς: "Ο πρωθυπουργός μας θα είναι ο Νταβούτογλου"

"Εάν δεν γίνει Πρωθυπουργός, να γίνει πρόεδρος της Βουλής", δήλωσε για τον τέως πρόεδρο της Τουρκίας Αμπτουλάχ Γκιουλ ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μπουλέντ Αρίντς σχολιάζοντας τις φήμες ότι ο Γκιουλ επιστρέφει στην ενεργό πολιτική και στο κυβερνών κόμμα ΑΚΡ.

Ο Μπουλέντ Αρίντς ανέφερε ότι "αν γίνει πρόεδρος της βουλής θα κερδίσει και η Τουρκία, θα κερδίσει και η βουλή. Όποιος κερδίσει τις εκλογές

θα γίνει εκείνος πρωθυπουργός. Και σας λέω την δική μου προσωπική άποψη, μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου ο πρωθυπουργός μας είναι ο Αχμέτ Νταβούτογλου".Ο Μπουλέντ Αρίντς σε τηλεοπτικό πρόγραμμα κλήθηκε να σχολιάσει την δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την επιστροφή Γκιουλ στην πολιτική που είχε πει ότι "είναι ωραία, είναι εύστοχη"."Την περασμένη βδομάδα τον επισκέφτηκα και είπε ότι δεν σκέφτεται κάτι τέτοιο. Ασφαλώς δεν θα μείνει αδιάφορος για το ΑΚΡ, το οποίο μαζί ιδρύσαμε και επεσήμανε από την αρχή ότι αν του ανατεθούν καθήκοντα δεν θα αρνηθεί. Οι δηλώσεις του προέδρου μας είναι μια ελπίδα, ένα φως. Επειδή διετέλεσε πρόεδρος και πρωθυπουργός δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ένας εκ των έξι χιλιάδων υποψηφίων. Μερικοί μάλιστα θέλουν να γυρίσει στο ΑΚΡ και να ασχοληθεί με το κόμμα. Το να του δοθεί ένας φάκελος και να υποβάλει την αίτησή του είναι ταπεινωτικό".

ΠΗΓΗ - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα