Εγκλήματα βίας που σοκάρουν

Ματοβγάλτες διαρρήκτες, επίδοξοι βιαστές και ρουκετάδες δολοφόνοι…Τα διαδοχικά εγκλήματα των τελευταίων ημερών προκαλούν έντονη ανησυχία και αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες, αν και η Αστυνομία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες τόσο σε ό,τι αφορά την πρόληψη όσο και σε σχέση με την καταστολήΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ καταγράφει σημαντικές επιτυχίες, αν και πάσχει από υποστελέχωσηΠαρασκευή μεσημέρι. Αδίστακτοι διαρρήκτες καρφώνουν στο μάτι 50χρονο που τόλμησε να τους σταθεί εμπόδιο, ενώ επιχειρούσαν να «ρημάξουν»

το διαμέρισμά του. Την ίδια ημέρα, δίδεται στη δημοσιότητα σκίτσο άνδρα που επιχείρησε να βιάσει γυναίκα στον χώρο στάθμευσης της ΠΑΣΥΔΥ στη Λευκωσία. Ο λόγος που δεν ικανοποιήθηκαν οι αρρωστημένες προθέσεις του ήταν η σθεναρή αντίσταση του θύματος. Ταυτόχρονα, η Αστυνομία γνωστοποιεί ότι καταζητεί Ελληνοκύπριο, 38 ετών, χρήστη ναρκωτικών, από τη Λάρνακα, ο οποίος φέρεται να σάπισε στο ξύλο την 28χρονη σύντροφό του.

Σύμφωνα με την ίδια, τις τελευταίες βδομάδες την κτυπούσε κατ’ επανάληψην, δένοντάς τη μάλιστα με χειροπέδες. Της προκάλεσε κατάγματα στα πλευρά, καθώς και μώλωπες σε πρόσωπο και σώμα. Προχθές στη Λεμεσό Ιρανός «μπούκαρε» στο σπίτι γείτονά του, κρατώντας σιδερολοστό. Απείλησε να τον σκοτώσει, αλλά κατέληξε με σπασμένη μύτη στο νοσοκομείο. Θα πρέπει να υπενθυμιστεί και ο πρόσφατος φόνος στον Στρόβολο, με θύμα τον Στέφανο Παπαδόπουλο.

Οι δράστες έκαναν μάλιστα χρήση ρουκέτας και πολυβόλου καλάσνικοφ, οι σφαίρες του οποίου τρυπώθηκαν σε τοίχους και αυτοκίνητα της γειτονιάς. Ως αποτέλεσμα, οι εν λόγω υποθέσεις, όπως και άλλες που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, έχουν δημιουργήσει στους πολίτες αίσθημα ανασφάλειας.Χρειάζεται ενίσχυση η ΑστυνομίαΣτο μεταξύ, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός πως η Αστυνομία, η οποία καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για πρόληψη και καταστολή όλων των μορφών εγκλήματος, έχει απευθύνει έκκληση στην πολιτεία για ενίσχυση του προσωπικού της, προειδοποιώντας, μέσω επιστολής, ότι σε περίπτωση που δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις, φυσικό συνεπακόλουθο θα είναι να αδυνατεί να προσφέρει τα όσα ο ρόλος της -ως σώμα ασφάλειας- επιβάλλει. Θα πρέπει, ωστόσο, να διευκρινιστεί, πως και μια πλήρως στελεχωμένη Αστυνομία δεν θα μπορούσε να αποτρέψει τη διάπραξη των προαναφερθέντων υποθέσεων ή ανάλογων.

Από την άλλη, είναι γενικώς αποδεκτό πως οι προσλήψεις θα την εξόπλιζαν με επιπλέον «όπλα» στην καθημερινή και άνιση μάχη κατά του εγκλήματος. Το γεγονός όμως πως τα ταμεία του κράτους δεν είναι γεμάτα, δεν καθιστά ιδιαίτερα εύκολη την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού.Γίνεται μεγάλη προσπάθειαΚληθείς να σχολιάσει την ανησυχία που προκαλούν οι πρόσφατες σοβαρές υποθέσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε στη «Σημερινή» πως «υπάρχει ανησυχία, όπως υπήρξε και για όλες τις υποθέσεις του παρελθόντος». Σημείωσε, στη συνέχεια, πως η Αστυνομία κάνει ό,τι είναι δυνατόν, τόσο στο θέμα της πρόληψης, όσο και στο θέμα της καταστολής του εγκλήματος. «Δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε και τις πολύ πρόσφατες επιτυχίες, όπως για παράδειγμα την υπόθεση εντοπισμού μεγάλης κλοπιμαίας περιουσίας, πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ, που συνοδεύτηκε με τη δίωξη των φερόμενων δραστών», είπε.Σε σχέση με την πρόληψη, ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι αυτή αγγίζει θέματα που αφορούν την ενημέρωση των πολιτών, διαμέσου διάφορων εκστρατειών, αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έφερε ως παράδειγμα τη συμμετοχή των μελών της Δύναμης σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, κυρίως για θέματα ασφάλειας των πολιτών. Για την καταστολή, συνέχισε, γίνονται συνεχείς εκστρατείες και επιχειρήσεις για την πάταξη του εγκλήματος σε όλες τις πόλεις, τα ευεργετικά αποτελέσματα των οποίων αποτυπώνονται και στα καθημερινά δελτία Τύπου που εκδίδονται.

Ο εκπρόσωπος Τύπου αναφέρθηκε και στους θεσμούς του Αστυνομικού της Γειτονιάς και του Παρατηρητή, οι οποίοι ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Τέλος, η Αστυνομία, είπε ο κ. Αγγελίδης, «ζητά τη βοήθεια των πολιτών, καλώντας τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεριμνούν οι ίδιοι για την ασφάλειά τους και την προστασία της περιουσίας τους».«Κάρφωσαν» με κατσαβίδι το μάτι τουΠροχθές το μεσημέρι, πενηντάχρονος δέχθηκε επίθεση από διαρρήκτες που εισήλθαν στο διαμέρισμά του, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο 50χρονος μετέβη στο διαμέρισμά του στη Λευκωσία, όπου διαπίστωσε ότι εντός αυτού βρίσκονταν δύο άγνωστά του πρόσωπα. Οι δύο άγνωστοι κρατούσαν τσάντα, μέσα στην οποία είχαν τοποθετήσει διάφορα χρυσαφικά και ρολόγια που βρίσκονταν στο διαμέρισμα, με σκοπό να τα κλέψουν.

Μόλις, όμως, αντιλήφθηκαν την παρουσία του 50χρονου, τον κτύπησαν στο πρόσωπο, με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανόν κατσαβίδι, και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να πάρουν μαζί τους τα αντικείμενα. Ο 50χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα μετωπικής χώρας και κάκωση αριστερού οφθαλμού με θλαστικό τραύμα. Ακολούθως μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και κρατήθηκε για νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή.Επιχείρησε να βιάσει γυναίκαΧθες η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το σκίτσο ενός άντρα, ο οποίος επιχείρησε να επιτεθεί σεξουαλικά σε γυναίκα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε το θύμα στην Αστυνομία, ο άγνωστος είναι λεπτής σωματικής διάπλασης, ύψους μεταξύ 1.70 μ. και 1.75 μ. περίπου, αρκετά χλωμός, ενώ πρόκειται μάλλον για Κύπριο. Όλα συνέβησαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν η γυναίκα δέχθηκε επίθεση από τον δράστη, την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητό της στον χώρο στάθμευσης της ΠΑΣΥΔΥ, στη Λευκωσία.

Όταν ο δράστης αιφνιδίασε τη γυναίκα από πίσω, η ίδια άρχισε να φωνάζει και να τον κτυπά, εμποδίζοντάς τον να προχωρήσει με τις άσεμνες προθέσεις του. Η γυναίκα προέβαλε ισχυρή αντίσταση, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση σε οποιοδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με τον σταθμό Πύλης Πάφου, στο τηλέφωνο 22802216, ή τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον αριθμό 1460.Έσπασε στο ξύλο τη σύντροφό τουΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, η Αστυνομία καταζητεί έναν Ελληνοκύπριο, χρήστη ναρκωτικών, 38 χρόνων, από τη Λάρνακα, σχετικά με υπόθεση επίθεσης και τραυματισμού της 28χρονης συντρόφου του, από το Φρέναρος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις έντεκα προχθές το πρωί, η 28χρονη μετέβη σοβαρά τραυματισμένη σε κατάστημα που βρίσκεται πολύ κοντά στο διαμέρισμα όπου διέμενε με τον σύντροφό της στα Λειβάδια. Η κοπέλα ζήτησε βοήθεια και οι ιδιοκτήτες του καταστήματος τηλεφώνησαν στο ΤΑΕ Λάρνακας, μέλη του οποίου μετέβησαν στην περιοχή και τη μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι η κοπέλα έφερε κάταγμα πλευρών και αιματώματα στο πρόσωπο και σε όλο της το σώμα. Όπως ανέφερε η κοπέλα στην Αστυνομία, συζούσε με τον 38χρονο, ο οποίος τις τελευταίες δύο εβδομάδες την κακοποιούσε βάναυσα, δένοντάς τη με χειροπέδες και κτυπώντας την σε όλο της το σώμα. Εναντίον του 38χρονου εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης και καταζητείται από την Αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα