Αρχίζει η συζήτηση για τους ομοσπονδιακούς νόμους

Συνάντηση νομικών εμπειρογνωμόνων με τους διαπραγματευτές θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα με αντικείμενο την ετοιμασία των ομοσπονδιακών νόμων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι πρόκειται για μια ομάδα εργασίας που θα δημιουργηθεί σιγά σιγά ξεκινώντας με συνάντηση νομικών εμπειρογνωμόνων με τους διαπραγματευτές την Δευτέρα και αντικείμενο την ανάγκη ετοιμασίας των ομοσπονδιακών νόμων. Με βάση την πάγια θέση της ε/κ πλευράς, πρόσθεσε, οι νόμοι

αυτοί θα επισυναφθούν σε ενδεχόμενη συμφωνία για να τεθούν σε ισχύ εάν υπάρχει αποδοχή ενδεχόμενης λύσης σε δημοψηφίσματα. “Πρόκειται για μεγάλο και χρονοβόρο έργο που απαιτεί πολύ δουλειά και προετοιμασία”.

Η δημιουργία αυτής της ομάδας εργασίας έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό. Η συνάντηση των εμπειρογνωμόνων με τους διαπραγματευτές την Δευτέρα θα είναι η πρώτη.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα σήμερα, η σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη Μελτέμ Ονουρκάν Σαμανί ανακοίνωσε τη σύσταση ομάδας εργασίας που θα ασχοληθεί με θέματα ομοσπονδιακών νόμων στο πλαίσιο της λύσης του Κυπριακού

Keywords
Τυχαία Θέματα