Νεα προϊόντα χωρίς γλουτένη Dr. Schär

Τα νέα προϊόντα χωρίς γλουτένη Dr. Schär είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση του Συνδέσμου Κοιλιοκάκης Κύπρου που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία LIFEPHARMA(Z.A.M) Ltd – Μέλος του Ομίλου ΙΑΚΩΒΙΔΗ και το KES College το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στους κήπους του κολλεγίου ΚΕΣ στη Λευκωσία.

Πίτσες, τορτελίνια, μπουκιές

κοτόπουλου, ψαρομπουκιές, λαζάνια προ ψημένα ψωμάκια και κρουασάν όπως επίσης και παγωτό ήταν μερικά από τα προϊόντα από την Dr. Schär – τη Νο 1 εταιρεία στη Ευρώπη σε προϊόντα χωρίς γλουτένη.

Τα προϊόντα παρουσίασε στο κοινό ο κύριος Αντρέας Γεωργιάδης Medical, Marketing and Sales Manager, στον τομέα της Βρεφικής και Κλινικής Διατροφής της εταιρείας Lifepharma.

Ο κύριος Κωνσταντίνος Στρατής – Πρόεδρος του Συνδέσμου Κοιλιοκάκης Κύπρου ενημέρωσε το κοινό ότι η κοιλιοκάκη είναι μία από τις συνηθέστερες, ασθένειες η οποία προκαλείται από δυσανεξία στη γλουτένη, μία πρωτεΐνη που περιέχεται στο σιτάρι, το κριθάρι ,τη σίκαλη, βρώμη και αγριοσίταρο που προκαλούν φλεγμονή του εντέρου. Εμφανίζεται σε κάθε ηλικία και εκτιμάται ότι το 1% του πληθυσμού προσβάλλεται από αυτή, ενώ σε καθένα διαγνωσμένο πάσχοντα κοιλιοκάκης στην Ευρώπη αντιστοιχούν 7 εώς 10 μη διαγωσμένοι. Μοναδική θεραπεία η δια βίου αυστηρή διατροφή χωρίς γλουτένη.

Ο κύριος Στρατής Κωνσταντίνου στα πλαίσια της παρουσίασης του αναφέρθηκε στους στόχους του Συνδέσμου και ανάφερε επίσης ότι ο Σύνδεσμος επεξεργάζεται με εξωτερικούς συνεργάτες το πρόγραμμα «τρώμε έξω» σύμφωνα με το οποίο θα υπάρχουν πιστοποιημένα εστιατόρια και καφετέριες που να μπορούν να σερβίρουν με ασφάλεια φαγητά χωρίς γλουτένη. Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί επίσημα το Μάρτιο 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες στο [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα