Απόλλων: Έτσι θα την κάνει πανίσχυρη

Λίγες αλλά πολύ καλές μετεγγραφές είναι αποφασισμένοι να κάνουν στον Απόλλωνα, ώστε η ομάδα να καταστεί πανίσχυρη και να μπορέσει να διεκδικήσει τον μεγάλο της στόχο τη νέα χρονιά, που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα. Γι' αυτό και οι κυπελλούχοι μελετάνε όλες τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών που τους έχουν προταθεί για να αποκτήσουν εκείνους που θέλει ο Πέδρο Εμάνουελ, ώστε να βελτιώσει την ομάδα του και να της δώσει την επιπλέον ποιότητα που χρειάζεται.

Είναι δεδομένο ότι ο Απόλλωνας θα αποκτήσει ακόμα έναν επιθετικό.

Μόλις χθες γράφαμε ότι ο τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας θέλει έναν σκόρερ διαφορετικών χαρακτηριστικών από τους Γκίε και Μάγκλιτσα. Ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε ότι στις θέσεις των Τουράμ και Κολοκούδια θα αποκτηθεί ένας επιθετικός, που θα παίρνει όσα οι δύο που έφυγαν.

Ο πρώην επιθετικός της ΑΕΛ Αρκάδιους Πιέχ έχει μπει στο μικροσκόπιο του κ. Εμάνουελ. Ο Πολωνός φορ, που ανήκει στη Λέγκια, από τον Ιανουάριο που αγωνίσθηκε στο πρωτάθλημά μας σημείωσε 9 γκολ σε 13 εμφανίσεις.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα πιστεύει ότι ο Πιέχ μπορεί να συμπληρώσει ιδανικά τους άλλους δύο επιθετικούς και σκέφτεται σοβαρά την περίπτωσή του. Πρόταση δεν έχει γίνει ακόμα ούτε στον ίδιο ούτε στη Λέγκια, όμως μια πρώτη βολιδοσκόπηση των προθέσεων του παίκτη έγινε. Αν ο Απόλλωνας αποφασίσει να προχωρήσει και να αποκτήσει τον Πιέχ, τότε αναμφίβολα θα δημιουργήσει μια εντυπωσιακή τριπλέτα μπροστά, που θα αποτελέσει μόνιμο πονοκέφαλο για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Εκτός από τον επιθετικό, η προσοχή του κ. Εμάνουελ έχει πέσει πάνω στον κεντρικό αμυντικό. Ήδη οι Σιμόες και Μοντέιρο αποτελούν παρελθόν (ο δεύτερος δόθηκε χθες δανεικός από την Μπράγκα στην Πάσος Φερέιρα), ενώ η παραμονή του Φρέιρε ακόμα είναι αμφίβολη. Το σίγουρο είναι πως ο προπονητής του Απόλλωνα ψάχνει για έναν πρωτοκλασάτο κεντρικό αμυντικό, που μαζί με τον Αγγελή και τον Βραζιλιάνο (αν μείνει) θα αποτελέσουν μια πολύ δυνατή τριάδα στα μετόπισθεν.

Αν ο μετεγγραφικός σχεδιασμός των κυπελλούχων επιτευχθεί, τότε θα αποκτηθεί ακόμα ένας στόπερ, πιθανότατα νεαρός κάτω των 21, για να συμπληρώσει το καρέ. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αποκτηθεί και δεύτερος αξιόλογος κεντρικός αμυντικός, για να καλύψει το κενό που θα αφήσει ενδεχόμενη φυγή Φρέιρε.

Απομακρύνεται ο Ελίζιο

Όσο οι μέρες κυλούν και δεν υπάρχουν νεότερα για τον Ελίζιο, τόσο περισσότερο επιβεβαιώνεται η αρχική εκτίμηση ότι ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ δεν θα συνεχίσει στον Απόλλωνα. Ήδη ο Πέδρο Εμάνουελ είναι στο ψάξιμο για να βρει έναν μπακ που θα του εμπιστευτεί τη φανέλα του βασικού έχοντας πίσω του τούς Βασιλείου και Γουίλερ, που απέδειξαν ότι αν χρειαστεί, μπορούν να καλύψουν τη συγκεκριμένη θέση.

Απ' εκεί και πέρα, στον Απόλλωνα περιμένουν τα νέα από Πορτογαλία όσον αφορά τον Ζοάο Πέδρο. Η παραμονή του στην ομάδα είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο στον προγραμματισμό, και άπαντες στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο εύχονται να κλείσει θετικά. Οι ενδείξεις είναι όλες υπέρ της παραμονής του άσου στην ομάδα, όμως όλοι θα ησυχάσουν όταν πάρει την ελευθερία του και υπογράψει το τριετές συμβόλαιο που έχει συμφωνήσει με τον Απόλλωνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα