Απογοητευμένες οι συντεχνίες από την απόφαση κατά Πάτσαλου

Απογοήτευση για την καταδικαστική απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής του Δ.Σ. της Αρχής Λιμένων Κύπρου εναντίον του Προέδρου της ΣΥΑΛΚ Δημήτρη Πάτσαλου, για ενέργειες και δηλώσεις του, εκφράζουν οι συντεχνίες ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ και ΣΥΑΛΚ - ΠΟΑΣ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η απόφαση θα τύχει έφεσης στο δικαστήριο αφού θεωρείται ότι το Δ.Σ. δεν μπορούσε να δικάσει άτομο το οποίο μιλούσε με την ιδιότητα του ως συνδικαλιστής.

Όπως αναφέρεται,

οι ενέργειες και δηλώσεις του κ. Πάτσαλου είχαν ως στόχο τη διαφύλαξη και διασφάλιση των συμφερόντων όλων των υπαλλήλων της Αρχής αλλά και της ιδίας Αρχής και είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι η απόφαση λήφθηκε μετά που ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου, δήλωσε δημόσια στα ΜΜΕ ότι οι δηλώσεις και καταγγελίες του κ. Πάτσαλου ήταν ορθές και πλήρως τεκμηριωμένες αλλά έγιναν για γεγονότα που έλαβαν χώρα επί θητείας του προηγούμενου Δ.Σ..

«Με μια στημένη και προαποφασισμένη διαδικασία το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής, με την ανοχή του Υπουργείου, θέλησε να στείλει ξεκάθαρα μηνύματα στο συνδικαλιστικό κίνημα, αψηφώντας τις όποιες εργατικές αναταραχές που μια τέτοια πράξη από πλευράς του ενδεχόμενα να επέφερε», αναφέρεται.

Οι συντεχνίες αναφέρουν επίσης ότι με προτροπή του κ. Πάτσαλου, οι όποιες ενέργειες και διαβήματα που θα γίνουν εκ μέρους τους, δε θα πρέπει να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομαλή εργασία των λιμανιών της Αρχής Λιμένων και για αυτό το λόγο στο παρόν στάδιο δεν θα κλιμακώσουν τα μέτρα όπως είχαν προαναγγείλει.

Ζητείται επίσης από την νέα Βουλή, η οποία έχει τρόπο να ελέγξει αυτούς που αποφάσισαν, να δώσουν εξηγήσεις. Ζητείται επίσης από το Γενικό Ελεγκτή να επιμείνει να γίνουν οι έρευνες που ο ίδιος εδώ και χρόνια εντόπισε ότι επιβάλλονται να γίνουν, αλλά που ακόμα δεν έχουν γίνει.

«Ζητούμε από το Υπουργείο Εργασίας και το Γενικό Εισαγγελέα να μας ενημερώσουν κατά πόσο Διοικητικό Συμβούλιο Ημικρατικού Οργανισμού μπορεί να κάνει πειθαρχική έρευνα, να δικάζει και να καταδικάζει άτομο που συνδικαλίζεται», αναφέρεται επίσης.

Υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση, ότι, οι ενέργειες και δηλώσεις του Προέδρου της ΣΥΑΛΚ αλλά και οι κατά καιρούς δηλώσεις όλων των συντεχνιών της Αρχής Λιμένων, έφεραν στην επιφάνεια, μεταξύ άλλων, τους κακούς χειρισμούς αναφορικά με την παραχώρηση των πλοηγήσεων και ρυμουλκήσεων στις εγκαταστάσεις της VTTV, για 28 + 28 χρόνια διάρκεια, χωρίς η εν λόγω εταιρία να τύχει της όποιας προγενέστερης αξιολόγησης, χωρίς προσφορές και χωρίς να ζητηθούν ασφαλιστικές καλύψεις σε περίπτωση ατυχημάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα