Αναβαθμίζεται η συνεργασια Τράπεζας Κύπρου - Παν. Κύπρου

Αναβαθμίζουν τις σχέσεις τους h Τράπεζα Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, προωθώντας την αμοιβαία τους συνεργασία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου.

Η συνεργασία

αφορά στην ανάπτυξη της καινοτομίας στην Κύπρο, την προαγωγή και αναβάθμιση των προϊόντων και υπηρεσιών της Τράπεζας, την καλλιέργεια ερευνητικής παιδείας στους φοιτητές, αλλά και στους τομείς της Χρηματοοικονομικής, των Οικονομικών, της Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Πολιτισμού.

Η συνεργασία επισφραγίζεται με μνημόνιο συνεργασίας, που υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Κωνσταντίνου Χριστοφίδη και του Διευθυντή Διεύθυνσης Εταιρικών Σχέσεων της Τράπεζας Κύπρου Μιχάλη Περσιάνη.

Επίσης, σήμερα έγινε και η τελετή των εγκαινίων τραπεζικής θυρίδας και Αυτόματης Ταμειακής Μηχανής στους χώρους του Πανεπιστημίου για εξυπηρέτηση των αναγκών της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας.

Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Λιανικής Τραπεζικής και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Χάρης Πουαγκαρέ σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ανέφερε ότι «η παρουσία μας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου γίνεται για να μπορούμε να εξυπηρετούμε καλύτερα τις ανάγκες σας. Η Τράπεζα Κύπρου μετατρέπεται σε ένα σταθερό υποστηρικτή της ακαδημαϊκής κοινότητας και των νέων μας και είναι δίπλα σας σε κάθε ενέργεια και δράση σας».

Επίσης, όπως προνοεί το μνημόνιο συνεργασίας της Τράπεζας Κύπρου με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, προωθούνται κοινά προγράμματα, μελέτες και έρευνες για την κατανόηση ή/και αντιμετώπιση προβλημάτων στους τομείς των τραπεζικών και χρηματοοικονομικών Μελετών, στα οικονομικά, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Λογιστική, την επιχειρηματικότητα, τις κοινωνικές επιστήμες, την έρευνα αγοράς και προώθηση προϊόντων/υπηρεσιών, το εμπόριο και τις άμεσες ξένες επενδύσεις.

Οι δυο πλευρές αναλαμβάνουν να συμμετέχουν από κοινού σε ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους φορείς χρηματοδότησης έρευνας καθώς και να συνεργάζονται σε θέματα Ε.Ε., σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, θέματα Πολιτισμού, εκπαίδευσης του προσωπικού της Τράπεζας και τοποθέτησης φοιτητών σε Υπηρεσίες του Συγκροτήματος για πρακτική εξάσκηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα