ΑΠΟΕΛ Πορεύεται με Μάριο Μπέιν

Ο Ολλανδός τεχνικός, όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει τον νέο προπονητή των πρωταθλητών

Δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα η αγωνία των φίλων του ΑΠΟΕΛ για την πρόσληψη νέου προπονητή. Όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, μέχρι τη Δευτέρα πρέπει να υπάρξει έτοιμη λύση που θα αναλάβει καθήκοντα και να αρχίσει δουλειά.

Οι επαφές που έγιναν τις προηγούμενες ώρες με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, που ήταν πρώτος στη λίστα υποψηφίων της διοίκησης, δεν

έφεραν αποτέλεσμα και η περίπτωση του Σέρβου ναυάγησε οριστικά. Ως εκ τούτου, άρχισαν οι διεργασίες με άλλους προπονητές που είναι στα υπ' όψιν της διοίκησης. Το νέο όνομα που παίζει δυνατά είναι αυτό του Ολλανδού Μάριο Μπέιν, που είχε απασχολήσει προ διετίας τον Πρόδρομο Πετρίδη. Είχε ταξιδέψει μάλιστα στην Κύπρο μαζί με άλλους υποψήφιους προπονητές για διερευνητικές επαφές, ωστόσο τελικά προτιμήθηκε ο Γερμανός Τόρστεν Φινκ.

Φέτος το όνομα του Μπέιν επανέρχεται για τον ΑΠΟΕΛ και, για την ώρα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να προχωρήσουν σε συνεργασία οι δύο πλευρές. Μάλιστα οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα και, εκτός απροόπτου, μέσα στο Σαββατοκύριακο το όλο θέμα θα ξεκαθαρίσει.

Το βιογραφικό του Ολλανδού

Ο Μάριο Μπέιν έρχεται στην Κύπρο από την Τουρκία, καθώς στη χρονιά που ολοκληρώθηκε εκτελούσε χρέη βοηθού προπονητή στη Φενέρμπαχτσε.
Ο 53χρονος τεχνικός άρχισε την προπονητική του καριέρα από τον Εξελσιόρ, την οποία ανέβασε στη μεγάλη κατηγορία. Ακολούθως εργάστηκε για μια τριετία (2006-09) στην Ναϊμέγκεν, οδηγώντας την στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, για να αναλάβει στη συνέχεια την Φέγενορντ (2009-11). Την επόμενη τριετία (2011-14) ήταν στην Γκενγκ, με την οποία στέφθηκε κυπελλούχος, ενώ συμμετείχε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον, ο Ολλανδός ετοιμάζεται για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, αφού όλα δείχνουν πως θα αποτελέσει το νέο αφεντικό των «γαλαζοκιτρίνων».

Η αξιολόγηση συνεχίζεται

Με την ολοκλήρωση της πρόσληψης του προπονητή, θα εντατικοποιηθούν οι διεργασίες στα υπόλοιπα θέματα προγραμματισμού. Οι εκκρεμότητες είναι αρκετές, καθώς πρέπει να γίνει το οριστικό ξεκαθάρισμα του υφιστάμενου ρόστερ και ασφαλώς θα προκύψει ανάγκη ενίσχυσης. Είναι δεδομένο ότι θα αποκτηθούν ποδοσφαιριστές για όλες τις θέσεις και ήδη οι προτάσεις από διάφορους μάνατζερ πέφτουν βροχή στα γραφεία της εταιρείας. Οι αρμόδιοι αξιολογούν συνεχώς βιογραφικά και ήδη προκρίθηκαν κάποια ονόματα.

Συγκινητικό τ' αντίο του «Γιαν-Γιαν»

Ήταν γνωστό ότι ο Γιάννης Γιαννιώτας δεν θα συνεχίσει στον ΑΠΟΕΛ στη νέα περίοδο. Ο Ελλαδίτης το επιβεβαίωσε χθες μέσω ενός συγκινητικού αποχαιρετιστήριου μηνύματος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με το οποίο ευχαρίστησε τον κόσμο της ομάδας για την υποστήριξή του.

Αναλυτικά:

«Κλείνοντας μια μεγάλη σεζόν, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κάθε φίλαθλο του ΑΠΟΕΛ για τη στήριξη, την αγάπη και την πίστη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Εγώ, από τη μεριά μου, προσπάθησα να το ανταποδώσω μέσα στο γήπεδο στο έπακρον - ενάμισης χρόνος γεμάτος επιτυχίες σε Ευρώπη και Κύπρο, 2 πρωταθλήματα και μια μαγική πορεία στους '16' του Europa League. Όλα τα παραπάνω με ώθησαν στο να εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη μου απέναντί σας για όλα!! Ευχαριστώ για όλα. Ευχαριστώ ΑΠΟΕΛ».

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, ο Γιαννιώτας θα δοθεί δανεικός από τον Ολυμπιακό στη Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία σύντομα θα ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα