Σχεδόν 60 φυτά κάνναβης σε σπίτι και υποστατικά 48χρονου

Πενηνταεννιά φυτά κάνναβης εντόπισε χθες το απόγευμα η Αστυνομία, στην οικία 48χρονου, στην Πάφο.

Τα φυτά εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας, που διενεργήθηκε στην οικία και τα υποστατικά του 48χρονου. Αρχικά εντοπίστηκαν δύο φυτά κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο αποξήρανσης, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκαν τα υπόλοιπα 57 φυτά, σε δύο πλαστικές γλάστρες. Εντοπίστηκε επίσης, ένας μεταλλικός σπαστήρας, εντός του οποίου βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους μισού γραμμαρίου. Ο 48χρονος συνελήφθη

για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Πάφου) διερευνά την υπόθεση.

Στο μεταξύ, σε μια άλλη υπόθεση, ποσότητα κάνναβης, πέραν του 1,5 κιλού, εντοπίστηκε χθες στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα τη σύλληψή δύο προσώπων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Γύρω στις 4.50μ.μ. χθες, μέλη της ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λεμεσού) ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο, που κινείτο σε ανοικτό χώρο στη Λεμεσό. Οδηγός του οχήματος, ήταν 30χρονος κάτοικος Λεμεσού, ενώ στο αυτοκίνητο επέβαινε ως συνοδηγός και 29χρονος, επίσης κάτοικος Λεμεσού.

Με την ανακοπή του οχήματος, ο 29χρονος εξήλθε του αυτοκινήτου και προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας. Ωστόσο, με τη ρήψη προειδοποιητικών πυροβολισμών από τους αστυνομικούς, έγινε κατορθωτή η ανακοπή του.

Στον έλεγχο που ακολούθησε, εντοπίστηκε στην κατοχή του 29χρονου, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 1,110 γραμμαρίων περίπου, ενώ εντός του αυτοκινήτου εντοπίστηκε μια ζυγαριά ακριβείας. Στον χώρο όπου ανακόπηκε το όχημα, εντοπίστηκαν μετά από έρευνα, θαμμένες στο έδαφος, τέσσερις συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 630 γραμμαρίων περίπου.

Εναντίον του 29χρονου και του 30χρονου, εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ανακρινόμενος ο 29χρονος, φέρεται να ομολόγησε ότι ποσότητα κάνναβης, βάρους 125 γραμμαρίων, που είχε εντοπιστεί σε ανοιχτό χώρο στη Λεμεσό, στις 17 Μαΐου 2017, από μέλη της Αστυνομίας, του ανήκει.

Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λεμεσού) διερευνά την υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα