ΑΠΟΕΛ: Μεστή εμφάνιση, καθαρή νίκη

Κάθε παιγνίδι κρύβει τις δικές του παγίδες και στον ΑΠΟΕΛ το ζητούμενο είναι να τις αποφύγει στο αυριανό πρώτο ματς με την ουαλική ΤΝS για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόκειται για μια ομάδα που δεν αποτελεί φόβητρο. Αντίθετα, θεωρείται κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των πρωταθλητών μας, οι οποίοι στοχεύουν να μπουν δυναμικά στη διοργάνωση. Ο ΑΠΟΕΛ υπερέχει τόσο σε ποιότητα, όσο και σε βάθος στο ρόστερ, ενώ αναμφίβολα

οι παραστάσεις που έχουν οι ποδοσφαιριστές του δεν συγκρίνονται με τους αντιπάλους.

Έτσι, η ομάδα του Κρίστιανσεν καλείται να επιβεβαιώσει αύριο την ανωτερότητά της και πέραν της καθαρής νίκης, αυτοσκοπός είναι μια μεστή εμφάνιση, που θα δημιουργήσει θετικό κλίμα ενόψει της συνέχειας.

Χθες οι «γαλαζοκίτρινοι» προπονήθηκαν για πρώτη φορά στο γήπεδο που θα διεξαχθεί ο αγώνας και σήμερα θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία τους. Ο Δανός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές που ακολούθησαν την αποστολή. Αναμένεται πως θα εμπιστευτεί σε μεγάλο βαθμό την ενδεκάδα που επέλεξε στο φιλικό της περασμένης εβδομάδας. Μόλις δύο ερωτηματικά υπάρχουν για τις 11 θέσεις. Το ένα αφορά τη θέση κάτω από τα δοκάρια όπου προβάδισμα έχει ο Βάτερμαν, και η άλλη αφορά τον παρτενέρ του Καρλάο στην άμυνα. Αστίθ και Μερκής είναι οι δύο παίκτες που έχουν ίσες πιθανότητες. Απ’ εκεί και πέρα, σίγουροι είναι οι Αλεξάνδρου και Μιλάνοφ για τα δύο άκρα, όπως και οι Μοράις, Βινίσιους και Ντε Βινσέντι, οι οποίοι θα αγωνιστούν στον κεντρικό άξονα. Οι Εφραίμ και Βάντερ θα πάρουν θέση στις πτέρυγες και ο Πιέρος Σωτηρίου στην κορυφή της επίθεσης.

Λιγοστός είναι ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ που ακολούθησε την ομάδα στο Ηνωμένο Βασιλείο, καθώς οι οπαδοί που ταξίδεψαν με την αποστολή δεν ξεπερνούσαν τους 20. Αναμένεται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί ελάχιστα αυτές τις μέρες, αλλά δεν θα ξεπερνούν τους 40 στις κερκίδες του «Park Hall».

Στο μεταξύ, η UEFA γνωστοποίησε χθες τους διαιτητές της αναμέτρησης. Άρχοντας του αγώνα θα είναι ο Πορτογάλος Ούγκο Μιγκέλ, με βοηθούς τους Νούνο Μιγκέλ και Ρικάρντο Σάντος. Τέταρτος ορίστηκε ο Έλντερ Μαλχέιρο.

Επιθετικός και Γιαννιώτας

Πέραν του αγωνιστικού μέρους, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα μετεγγραφικά ζητήματα. Είναι δεδομένο πλέον πως η προσοχή της διοίκησης είναι στραμμένη στην απόκτηση επιθετικού, αλλά την ίδια στιγμή προχωρούν οι επαφές με τον Γιάννη Γιαννιώτα και τον Ολυμπιακό. Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ έστειλε χθες θετικά μηνύματα για την περίπτωση του Ελλαδίτη μεσοεπιθετικού και προανήγγειλε εξελίξεις τις επόμενες μέρες. Από την άλλη, ζήτησε υπομονή από τον κόσμο για την απόκτηση επιθετικού, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν υπάρχει βιασύνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα