Αλωνίζουν οι αλεπούδες στην Κύπρο - Συχνές οι συγκρούσεις

Άγνωστο στους περισσότερους, αλλά συχνό φαινόμενο είναι οι συγκρούσεις αλεπούδων με αυτοκίνητα στους δρόμους της Κύπρου.

Αυτό αναφέρει ο Επαρχιακός Λειτουργός Λεμεσού της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, Χάρης Χατζηστυλλής στο SigmaLive, κληθείς να σχολιάσει το φαινόμενο, με αφορμή το σοβαρό ατύχημα σύγκρουσης οδηγού με αλεπού στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού.

Αυτήν την περίοδο το φαινόμενο της κυκλοφορίας ανεξέλεγκτων αλεπούδων είναι αυξημένο,

όπως δηλώνει ο κ.Χατζηστυλλής, μιας και είναι η εποχή, κατά την οποία τα μικρά αλεπουδάκια, ανεξαρτητοποιούνται από τους γονείς και η αρπακτικότητα είναι αυξημένη.

Οι αλεπούδες υπάρχουν παντού, αναφέρει ο κ.Χατζηστυλλής ιδιαίτερα κοντά σε ανθρώπινες δραστηριότητες.

Οι κίνδυνοι, όπως σημειώνει ο Επαρχιακός Λειτουργός, είναι άπειροι λόγω του ότι στην Κύπρο υπάρχει αυξημένη γεωργοκτηνοτροφική δραστηριότητα, σε χωριά και πόλεις. Οι αλεπούδες δεν αντιμετωπίζουν φυσικούς κινδύνους στο περιβάλλον και αυτό τους οδηγεί σε κυνήγι τροφής, χωρίς περιορισμούς.

Τα ζώα, λόγω του ότι δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου αρκετές φορές χάνουν τον προσανατολισμό τους και οδηγούνται ανεξέλεγκτα σε δρόμους προκαλώντας συγκρούσεις με αυτοκίνητα.

Αίσθηση προκαλεί ακόμη το γεγονός ότι οι καταμετρήσεις των αρμόδιων Υπηρεσιών για τις αλεπούδες παρουσιάζουν αύξηση τα τελευταία χρόνια.

ο

Οι φωτογραφίες είναι από το Ταμείο Θήρας

Keywords
Τυχαία Θέματα