Έμειναν στα ρηχά στον τελικό του ύψους

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Κωνσταντίνου, Χονδροκούκης και Ιωάννου δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα

Δεν ήταν τόσο καλή η χθεσινή μέρα όσο ήταν η προχθεσινή για τους Κύπριους αθλητές μας στο ύψος Κυριάκο Ιωάννου, Δημήτρη Χονδροκούκη και Βασίλη Κωνσταντίνου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Άμστερνταμ.

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης με άλμα στα 2.24μ. κατέλαβε την 7η θέση, ενώ ο Βασίλης Κωνσταντίνου

με την ίδια επίδοση αλλά με περισσότερες αποτυχημένες προσπάθειες, κατέλαβε την 9η θέση.

Ο Κυριάκος Ιωάννου, που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, άρχισε τις προσπάθειές του από τα 2.29μ. όπου είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Τρίτη η Παπαχρήστου
Προχθές ήταν το χρυσό της Κατερίνας Στεφανίδη, χθες το χάλκινο της Βούλας Παπαχρήστου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.

Η 27χρονη πρωταθλήτρια επιβεβαίωσε πως ανήκει στην ελίτ του γυναικείου τριπλούν και με άλμα στα 14.47μ. (με την έκτη προσπάθειά της) κατέλαβε την τρίτη θέση στον μεγάλο τελικό.

Αυτή είναι η δεύτερη σπουδαία διάκριση για την Ελληνίδα τριπλουνίστρια, μετά το χάλκινο που είχε πάρει φέτος στο Πόρτλαντ, στον τελικό του Παγκοσμίου (14.15μ. τότε).

Τους έκανε πλάκα!
Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, πανηγυρίζοντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας της. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με 4.81μ., επίδοση που αποτελεί και ρεκόρ αγώνων, δείγμα της κατάστασης που βρέθηκε, αλλά και της συνεχούς ανοδικής πορείας της!

Η 26χρονη αθλήτρια είχε εξασφαλίσει την κορυφή με τα 4.70μ. που είχε πηδήξει με την πρώτη (εν αντιθέσει με τη Ρίζιχ που τα πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια και περιορίστηκε στο ασημένιο μετάλλιο), αλλά δεν αρκέστηκε εκεί και ανέβασε κι άλλο τον πήχη.

Επιχείρησε, μάλιστα, να συντρίψει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ που είναι στα 4.86μ., αλλά απέτυχε να ξεπεράσει τα 4.94μ, και να γράψει μυθική ιστορία. Κάποια στιγμή στο μέλλον, δεν πειράζει. Άλλωστε επιβεβαίωσε ξανά πως είναι κορυφαία στο είδος της!

Keywords
Τυχαία Θέματα