ΑΕΚ: Ενισχυμένοι και προσγειωμένοι

Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της στον πρώτο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και με δύο νίκες πέταξε έξω την Φολγκόρε. Πέτυχε έξι γκολ και δέχθηκε ένα από το λάθος του Ταουντούλ. Τέσσερα γκολ ο Τρισκόφσκι και δύο ο Άλβες. 3-0 εντός και 3-1 εκτός. Πλήρης κυριαρχία απέναντι στην κατώτερου επιπέδου ομάδα από το Σαν Μαρίνο. Τώρα όμως τα πράγματα δυσκολεύουν. Ο βαθμός δυσκολίας είναι πιο μεγάλος.

Οι «κιτρινοπράσινοι»

είναι σίγουρα καλύτερη και πιο έμπειρη ομάδα από την Κλίφτονβιλ, αλλά η σοβαρότητα θα είναι και πάλι το στοιχείο που αναμένεται να κάνει τη διαφορά. Δεν πρέπει σε κανένα σημείο οι παίκτες του Ιμανόλ Ιντιακέθ να υποτιμήσουν την αντίπαλό τους για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στο εκτός έδρας παιχνίδι την Πέμπτη στις δέκα παρά τέταρτο. Στα πρώτα δύο παιχνίδια η ΑΕΚ ήταν η ίδια με πέρυσι, αν εξαιρέσουμε τη χρησιμοποίηση του Χαραλαμπίδη ως αλλαγή στο «Παπαδόπουλος» και βασικός στον επαναληπτικό. Βέβαια μπορούμε να πούμε ότι φάνηκε η θέση του Τόνιο, ενώ η πιο μεγάλη αλλαγή ήταν αυτή του προπονητή. Κατά τα άλλα, η ενδεκάδα και στα δύο παιχνίδια δεν είχε καμία διαφορά από πέρυσι. Στον δεύτερο γύρο θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα νέα αποκτήματα. Ο Μίνιο Περλάτα, που θα πάρει θέση βασικού κάτω από τα δοκάρια και ο Ορτίθ, ο οποίος εξέτισε την ποινή του.

Ο Ακοράν Ρέγες είναι τραυματίας και το τελευταίο απόκτημα, ο Τρουγιόλς έφτασε χθες στην Κύπρο αλλά δεν γράφτηκε στη λίστα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Θυμίζουμε ότι μπορεί να γίνει μια αλλαγή 24 ώρες πριν από τον αγώνα, έτσι αν θελήσει μέχρι την Τετάρτη ο Ιντιακέθ μπορεί να κάνει μια αλλαγή. Αυτό θα εξαρτηθεί και από το αποτέλεσμα που θα έχει η υπόθεση στο θέμα Μυτίδη, ο οποίος είναι και αυτή τη φορά γραμμένος στον κατάλογο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το όλο θέμα μέχρι την Τετάρτη θα έχει ξεκαθαρίσει και θα μπορεί ο τεχνικός της ΑΕΚ να εγγράψει τον Τρουγιόλς για παράδειγμα.

Επιθετικό εγνωσμένης αξίας

Μετά την τελευταία μετεγγραφή, αυτήν του Τρουγιόλς, αυτό που απομένει είναι η απόκτηση επιθετικού, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για παίκτη εγνωσμένης αξίας. Δεν αποκλείεται να γίνουν ακόμη δύο με τρεις μετεγγραφές κάτω των 21 με αμυντικό, μέσο και τερματοφύλακα, οι οποίοι θα εγγραφούν στον δεύτερο κατάλογο. Η προσπάθεια γι' απόκτηση του Γιάννη Κούσουλου από τη Νέα Σαλαμίνα δεν είχε θετικό αποτέλεσμα, έτσι ο Τσάβι Ρόκα θα ενισχύσει το ρόστερ με παίκτες κάτω των 21. Θεωρείται δεδομένο ότι ο Ταουντούλ θα δοθεί δανεικός στη ΑΕΖ και ο Σαϊθάρ θα αποχωρήσει. Δεν μπορεί να μείνει με τον Μίνιο Περλάτα και τον νεαρό Γιάννη Μιχαήλ, έτσι θεωρείται σίγουρη η απόκτηση ακόμη ενός τερματοφύλακα.

Keywords
Τυχαία Θέματα