ΑΠΟΕΛ: Έπεσε στην επανάληψη και το πλήρωσε

Δύο όψεις είχε για τον ΑΠΟΕΛ το «αιώνιο ντέρμπι».

Καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Μοράις και καταστροφική εμφάνιση στην επανάληψη, την οποία πλήρωσε μόνο με ένα γκολ στο παθητικό του.

Σαφέστατα το ισόπαλο 1-1 δεν αφήνει κανέναν ικανοποιημένο

στο γαλαζοκίτρινο στρατόπεδο, καθώς η ομάδα υποχώρησε εκ νέου στη 2η θέση και μπαίνει στα πλέι-οφ με μειονέκτημα δύο βαθμών. Από την άλλη, όμως, μια ισοπαλία απέναντι στον «αιώνιο αντίπαλο», ποτέ δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία. Αυτό που στεναχώρησε τον κόσμο και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές ήταν η εικόνα του ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο. Ναι μεν είναι μέρος του παιγνιδιού ένα κακό σαρανταπεντάλεπτο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, η ομάδα του Φινκ σ’ ένα σημαντικό ντέρμπι, παρουσίασε κακό πρόσωπο, για πρώτη φορά από την ημέρα που καθοδηγεί τον ΑΠΟΕΛ.

Ήταν εντελώς ασύνδετες οι τρεις γραμμές του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη συνοχή του στο γήπεδο, να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και συνάμα να μη δημιουργεί φάσεις. Πιο ανησυχητική ήταν η εικόνα στην αμυντική λειτουργία των επίδοξων πρωταθλητών, αφού σε κανένα σημείο του δευτέρου ημιχρόνου (πλην του χρόνου των καθυστερήσεων) δεν μπόρεσε να περιορίσει την δραστηριότητα της Ομόνοιας. Έτσι, η Ομόνοια έβγαλε φάσεις με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και φλέρταρε σε πολλές περιπτώσεις με γκολΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμα που είχε ενώ οι γρήγορες αλλαγές που έκανε ο Γερμανός τεχνικός ηγέτης, δεν βοήθησαν την ομάδα του να βελτιωθεί.Πλέον, το παιγνίδι περνά στην ιστορία. Η συνέχεια είναι ιδιαίτερα καυτή και δύσκολη. Με δέκα τελικούς στο πρωτάθλημα που θα κρίνουν τον πρωταθλητή και ενδιάμεσα αγώνες κυπέλλου (την Τετάρτη με την Ανόρθωση το πρώτο).

Η ομάδα του Φινκ, καλείται να ξεχάσει γρήγορα το σημερινό ντέρμπι, να κοιτάξει τη συνέχεια με αρκετή δουλειά, προκειμένου να μπορέσει να κόψει πρώτη το νήμα τον ερχόμενο Μάιο…

Keywords
Τυχαία Θέματα