Από τις απώλειες που (πρέπει να) πεισμώνουν

ΟΜΟΝΟΙΑ
Οι «πράσινοι» αφήνουν πίσω τη Σαλαμίνα και βλέπουν πλέον τον Άρη

Γυρίζει σελίδα και βλέπει μπροστά η Ομόνοια. Δεν έχει και άλλη επιλογή. Θα είναι, άλλωστε, ανώφελο να συνεχίσει να μέμφεται τον εαυτό της και να διερωτάται πώς έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της στο παιχνίδι με τη Σαλαμίνα. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να την πάρει από κάτω. Θα πρέπει να βρει τα ψυχικά, κυρίως, αποθέματα δυνάμεων για να επανέλθει, αρχής γενομένης από το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με τον Άρη στο κεκλεισμένων των θυρών ΓΣΠ.

Η

Ομόνοια θα πρέπει να βγει κερδισμένη μέσα από την ατυχία του αγώνα στο «Αμμόχωστος» και γενικότερα μέσα από τα τερτίπια της φετινής, μέχρι στιγμής, σεζόν, που δεν την αφήνουν να σηκώσει κεφάλι. Η Ομόνοια είχε βλέψεις μαζί με τη Σαλαμίνα να «έτρεχε» ένα νικηφόρο σερί μέχρι τα ντέρμπι, αλλά δεν τα κατάφερε. Θα πρέπει να ψάξει για πολλοστή φορά μια νέα αρχή, με τη διαφορά τώρα να είναι ότι δείχνει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία και πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.

Παιχνίδι με ιδιαιτερότητες
Η Ομόνοια έχει ενώπιόν της ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για να επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών και να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή της. Το ερχόμενο Σάββατο θα υποδεχθεί τον Άρη και παρά το ότι θεωρείται σχετικά βατό παιχνίδι στα χαρτιά, μόνο τέτοιο δεν αναμένεται να είναι στον αγωνιστικό χώρο.

Πρώτα και κύρια θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα του Τζον Κάρβερ στο παιχνίδι του Σαββάτου, σε σχέση με τον βαθμό που την έχει επηρεάσει το σοκ των χαμένων βαθμών στο παιχνίδι με τη Σαλαμίνα. Θα είναι πολύ σημαντικό για τους «πράσινους» να αντλήσουν δύναμη και πείσμα από το χαμένο παιχνίδι στο «Αμμόχωστος», ώστε να «πάρουν το αίμα» τους πίσω απέναντι στον Άρη.

Και στο κομμάτι αυτό, δεν θα έχουν τη στήριξη του κόσμου τους, αφού το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Επιπλέον, θα έχει απέναντί της ένα αντίπαλο που θα καίγεται για βαθμολογικό κέρδος και θα αγωνιστεί με διαφορετική ψυχολογία, αναζητώντας και αυτός μια νέα αρχή, αφού στον πάγκο θα έχει νέο προπονητή.

Βρήκε χημεία και δυναμώνει
Το πιο θετικό στοιχείο που βγήκε μέσα από τα τελευταία παιχνίδια της Ομόνοιας είναι το γεγονός ότι ως ομάδα βρήκε χημεία. Με το 4-4-2 απέκτησε αγωνιστική ταυτότητα, με παίκτες σε συγκεκριμένους ρόλους, τους οποίους αφομοιώνουν σε μεγάλο βαθμό.

Η τετράδα στην άμυνα με Φλορέσκου και Βύντρα έδεσε, ενώ ο Κωνσταντινίδης παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται και καλύτερος. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στον Κατελάρη, ο οποίος πλέον βρήκε τα πατήματά του και έχει μετατραπεί σε έναν ακούραστο εργάτη στο γήπεδο, πλαισιώνοντας ιδανικά τους Τουρέ και Μαργκάσα. Ανεβασμένος και ο Κλέιτον, ο οποίος έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης, ενώ το άλλο στοιχείο με μεγάλο θετικό πρόσημο είναι η πλήρης ετοιμότητα που δείχνει ο Χριστοφή.

Αν ο Κύπριος διεθνής επιθετικός διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και ανεβάσει και άλλο τον ρυθμό του, τότε η Ομόνοια ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Ο κόσμος άρχισε να πιστεύει ξανά στην ομάδα και η ουσία είναι να μην απογοητευτεί ξανά. Μετά τον Άρη ακολουθεί η ΑΕΖ και το δύο στα δύο είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική ανάγκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα