Τάε κβον ντο: Πρωτιά Κύπρου, δεύτερη η Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν οι αγώνες του ετήσιου διεθνούς τουρνουά Τάε κβον ντο Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο «Τ. Παπαδόπουλος - Ελευθερία». Στο πολύ ενδιαφέρον αλλά και αμφίρροπο αυτό τουρνουά, που ήταν υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τάε κβον ντο (ETU) και του ΚΟΑ, πήραν μέρος πέντε χώρες, η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Αγγλία, η Ολλανδία

και η Κύπρος. Όλοι οι αγώνες, που κατενθουσίασαν τους θεατές και τους ξένους επισήμους, αθλοθετήθηκαν από την ΟΠΑΠ Κύπρου.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι και από τις πέντε αυτές χώρες διαγωνίστηκαν αρκετοί αθλητές και αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί στον Καναδά από 16 μέχρι 20 Νοεμβρίου 2016. Από τους αγώνες του Σαββάτου, στους οποίους πρώτευσε η Κύπρος με δεύτερη την Ελλάδα, απουσίασε η κορυφαία του Κυπριακού Τάε κβον ντο που είναι και πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη (WTF) Κυριακή Κουττούκη, γιατί στην κατηγορία της δεν δηλώθηκαν ξένες αθλήτριες. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων έχουν ως ακολούθως:

ΑΝΔΡΩΝ

Μέχρι 54 κιλά
1) Αλέξανδρος Τεγγέρης, 2) Διονύσης Ραψωμανίκης, 3) Λάμπρος Καζέρος / Κλείτος Γεωργίου

Μέχρι 58 κιλά
1) Ελευθέριος Φακίνος, 2) Έλληνας Χρυσοβαλάντης, 3) Μιχάλης Κωνσταντίνου / Γιώργος Νικολάου

Μέχρι 63 κιλά
1) Ιωάννης Πηλαβάκης, 2) Γεώργιος Σίτος, 3) Άντον Μαγκέρα / Χρυσόστομος Κουττούκης

Keywords
Τυχαία Θέματα