Από την Ανόρθωση (Ομόνοια και ΑΕΚ) στον ΑΠΟΕΛ

Ο Matej Jug θα έχει την ευθύνη του αγώνα Ντόρτμουντ – ΑΠΟΕΛ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι η πρώτη φετινή παρουσία του Σλοβένου ρεφ στο Τσάμπιονς Λιγκ και η 3η του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είχε διευθύνει τον αγώνα Μπράγκα-Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ απέναντι στην Πλζεν για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ που διεξήχθη στην

Τσεχία (3-1).

Το τελευταίο παιχνίδι αποτέλεσε και την αφορμή για να ψάξουμε και να παρουσιάσουμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Σλοβένο ρεφ.

Έμπειρος στην Ευρώπη
Ο κ. Jug που πριν ένα μήνα έκλεισε 37 χρονών έχει μεγάλη εμπειρία σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μετρά 43 παιχνίδια, 13 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 29 στο Γιουρόπα Λιγκ και 1 στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2007/08, το οποίο ήταν και το πρώτο του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έβγαλε από το τσεπάκι του 167 κίτρινες και 7 κόκκινες, οι 3 εκ των οποίων απευθείας.

Σφύριξε και Ανόρθωση - Ομόνοια
Ο Σλοβένος διαιτητής εκτός από την ΑΕΚ, σφύριξε ακόμα δυο φορές σε παιχνίδια κυπριακών ομάδων στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Στον επαναληπτικό Ανόρθωση - Σερκλ Μπριζ και Μέταλιστ – Ομόνοια. Αμφότερα, έγιναν την περίοδο 2010/11.

Ανόρθωση - Σερκλ Μπριζ 3-1
Η Ανόρθωση ηττήθηκε στο Βέλγιο 1-0 και φιλοξενούσε την Σερκλ Μπριζ με στόχο την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα της Αμμοχώστου με σόου και χατ τρικ του Καφού ανέτρεψε τα εις βάρος της δεδομένα, κέρδισε 3-1 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση.

Μέταλιστ – Ομόνοια 2-2
Ωστόσο, το επόμενο παιχνίδι σε κυπριακή ομάδα τα συναισθήματα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα για τους φίλους της Ομόνοιας. Ο Σλοβένος ήταν μάρτυρας σε ένα από τα χειρότερα βράδια των πρασίνων στην Ευρώπη. Η ομάδα της Λευκωσίας πήγε στην Ουκρανία για να ανατρέψει το 1-0 του ΓΣΠ και να πετύχει την υπέρβαση. Η Ομόνοια έφτασε τόσο κοντά, αλλά αυτοκτόνησε. Προηγήθηκε 2-0 με τους Λεάντρο (60’) και Ρενχίφο (64’) και κρατούσε στην τσέπη το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Όμως, ένα εφιαλτικό τετράλεπτο ήταν αρκετό (66-70’) για τους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν και στο τέλος να προκριθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα