Από σήμερα σκέφτεται ρωσικά

Η ομάδα του Ιντάκεθ έκανε το καθήκον της και, με δεύτερη νίκη επί της Κλίφτονβιλ, προκρίθηκε στον 3ο γύρο

ΑΕΚ 2
(45' Μπόλιεβιτς, 48' Τομάς)
ΚΛΙΦΤΟΝΒΙΛ 0

Και τώρα Σπαρτάκ Μόσχας. Η πρόκριση επί της Κλίφτονβιλ είχε εξασφαλιστεί από το παιγνίδι της Ιρλανδίας για την ΑΕΚ, η οποία τσέκαρε χθες το εισιτήριο για τον 3ο γύρο με δεύτερη νίκη, αυτήν τη φορά με 2-0. Η ομάδα του Ιντάκεθ, παίζοντας με σβηστές τις μηχανές, δεν βρήκε την παραμικρή αντίσταση από την αντίπαλο και, με σκόρερ τους Μπόλιεβιτς και Τομάς, έβγαλε...

την υποχρέωση.

Από σήμερα όλη η προσοχή επικεντρώνεται στο παιγνίδι της ερχόμενης εβδομάδας απέναντι στη Σπαρτάκ Μόσχας. Πρόκειται για ένα αρκετά υψηλό εμπόδιο, ωστόσο, όπως φάνηκε στο πρόσφατο παρελθόν, οι ρωσικές ομάδες δεν είναι ακτύπητες. Σίγουρα η ΑΕΚ είναι το αουτσάιντερ του ζευγαριού, αλλά θα προσπαθήσει για το καλύτερο και, γιατί όχι, για την πρόκριση. Το παιγνίδι της ερχόμενης Πέμπτης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» είναι σημαντικό και οι «πρασινοκίτρινοι» θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα, ώστε να έχουν πιθανότητες πρόκρισης στον επαναληπτικό.

Επιθετικός μονόλογος
Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ επιβλήθηκε πλήρως από το ξεκίνημα του αγώνα, κυκλοφόρησε την μπάλα και, πότε από τα άκρα και πότε από τον άξονα, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Βέβαια, οι Ιρλανδοί ήταν αυτοί που αιφνιδίασαν κόντρα στη ροή του αγώνα καθώς έχασαν καλή ευκαιρία στο 8ο λεπτό, αλλά ώς εκεί. Δεν είχαν συνέχεια. Μάλιστα στο 10ο λεπτό η Κλίφτονβιλ αναγκάστηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο, λόγω της απευθείας αποβολής του Μπόνερ για χτύπημα στον Τομάς.

Από εκείνο το σημείο η ΑΕΚ σε κάθε επίθεση δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά της έλειπε η ουσία. Οι μεσοεπιθετικοί της για 45 λεπτά αδυνατούσαν να σκοράρουν σπαταλώντας κλασικές ευκαιρίες, μέχρι που ο Μπόλιεβιτς έλυσε τον γόρδιο δεσμό με σουτ από τα 25 μέτρα. Ο Μαυροβούνιος μέσος βρήκε χώρο για το σουτ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Μούνεϊ.

Δεύτερο γκολ και χαλάρωση
Πανομοιότυπο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, παρά τη χαλάρωση που έδειξαν σε αρκετά διαστήματα οι ποδοσφαιριστές.

Από τη στιγμή που τα πάντα είχαν κριθεί, οι «πρασινοκίτρινοι» δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα. Το παιγνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και, επί της ουσίας, το μόνο που απέμενε ήταν το τελικό σκορ. Ως εκ τούτου, οι ποδοσφαιριστές του Ιντάκεθ αρκέστηκαν στο να κυκλοφορήσουν την μπάλα και, σε αρκετές περιπτώσεις, δημιούργησαν κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με γκολ μόλις τρία λεπτά μετά το σφύριγμα του διαιτητή, με τον Τομάς να σκοράρει από κοντινή απόσταση με κεφαλιά για το 2-0. Στη συνέχεια ο Άλβες, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο παιγνίδι, βρέθηκε σε πολλές περιπτώσεις σε θέση βολής, αλλά αστόχησε. Ειδικότερα στο τελευταίο δεκάλεπτο έχασε δύο μοναδικά τετ-α-τετ με τον αντίπαλο πορτιέρο. Βέβαια λίγη σημασία έχει αφού όλα είχαν κριθεί προ πολλού.

Κίτρινες: Ράμσεϊ
Κόκκινες: Μπόνερ

ΑΕΚ: Μίνιο, Ορτίθ, Μουρίγιο, Μόισοφ (46΄ Άλβες), Καταλά, Λαρένα, Μπόλιεβιτς, Τομάς, Τέτε (77΄ Ιωάννου), Χαραλαμπίδης, Τρισκόφσκι (69΄ Εγγλέζου).

Κλίφτονβιλ: Μούνεϊ, ΜακΓκόβερν, Άιβις, Μπόνερ, Κουράν, Νόουλες, Μακ Ντέιντ, Κάτνεϊ, Γουίντσεστερ, Ντονέλι, Κόσγκροουβ.

Το φιλμ του αγώνα
8' Ευκαιρία για τους Ιρλανδούς. Ο Ντονέλι έκανε την κοντινή κεφαλιά, αλλά ο Μίνιο ήταν σε ετοιμότητα.
10' Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μπόνερ για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Τομάς.
14' Σέντρα του Τέτε από αριστερά, ο Τρισκόφσκι από πολύ κοντά δεν έκανε καλή κεφαλιά.
22' Κάθετη πάσα του Μπόλιεβιτς στον Τρισκόφσκι, αλλά το πλασέ του Σκοπιανού ήταν άστοχο.
28' Κεφαλιά του Χαραλαμπίδη, η μπάλα έξω.
45' 1-0 Ο Μπόλιεβιτς από μακρινή απόσταση έκανε ένα δυνατό σουτ και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο πορτιέρο.
48' 2-0 Έπειτα από σέντρα του Χαραλαμπίδη, ο αντίπαλος τερματοφύλακας έκανε λανθασμένη έξοδο και ο Τομάς με κοντινή κεφαλιά διπλασίασε τα γκολ της ΑΕΚ.
65' Ο Εγγλέζου σύγκλινε από δεξιά και έδωσε πάσα στον Τομάς, ο οποίος έκανε χωρίς χρονοτριβή το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.
80' ο Αντρέ Άλβες απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα δεν μπόρεσε να σκοράρει.
84' Ο Άλβες και πάλι από κοντινή απόσταση, χωρίς ιδιαίτερη πίεση, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Ιντάκεθ: «Έχουμε φιλοδοξίες στην Ευρώπη»
Ικανοποιημένος από την πρόκριση παρουσιάστηκε ο Ιμάνολ Ιντάκεθ στη συνέντευξη Τύπου. Ο Ισπανός τεχνικός έστειλε το μήνυμα της επόμενης μέρας, ενόψει των αναμετρήσεων με τη Σπαρτάκ Μόσχας.
«Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη και ότι περάσαμε στον 3ο προκριματικό γύρο. Το σκορ νομίζω είναι μικρότερο με βάση τις ευκαιρίες. Δεν ήμασταν σωστοί στα τελειώματα. Κάναμε καλή όμως δουλειά», ανέφερε αρχικά.

Για τις χαμένες ευκαιρίες της ομάδας:
«Είναι αλήθεια ότι σπαταλήσαμε αρκετές ευκαιρίες. Αυτό όμως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Είχαμε 6-7 ευκαιρίες για να πετύχουμε κι άλλα γκολ. Προσπαθήσαμε και δείξαμε τη φιλοδοξία να πετύχουμε όσα μπορούσαμε και αυτό μου αρκεί».

Για την αλλαγή συστήματος και την ανταπόκριση των ποδοσφαιριστών:
«Στο δεύτερο ημίχρονο οι μπακ μας ανέβηκαν ψηλά και προσπαθήσαμε να πιέσουμε. Μας βοήθησε να πάρουμε τη νίκη. Στα συστήματα αυτό που μετρά είναι η αγωνιστική συμπεριφορά. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε επιλογές. Χαίρομαι που οι παίχτες ανταποκρίνονται και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε κάθε σύστημα».

Για την επόμενη αντίπαλο Σπάρτακ:
«Πλέον, σκεφτόμαστε αποκλειστικά την ομάδα. Είναι από τις καλύτερες και πιο δυνατές ομάδες που θα μπορούσε να μας τύχει. Είμαστε και εμείς όμως σε καλή κατάσταση και έχουμε φιλοδοξίες για κάτι καλό στην Ευρώπη. Ξέρω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά θα προσπαθήσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα