Θετική πρόβα πριν την Γκρασχόπερ

ΑΠΟΛΛΩΝ
Η ομάδα του Εμάνουελ στάθηκε αξιόλογα στο χθεσινό φιλικό (1-1) με τον ΠΑΟΚ

Σε ρυθμούς Γκρασχόπερ κινούνται από χθες οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα. Η ελβετική ομάδα σφράγισε την πρόκρισή της στον 3ο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, επικρατώντας 2-1 της Ρέικιαβικ και περιμένει την ομάδα της Λεμεσού για το παιγνίδι της Πέμπτης.

Πρόκειται για ομάδα που παραδοσιακά αγωνίζεται σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων και δεν θεωρείται αμελητέα ποσότητα. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από

τους παίκτες του Εμάνουελ, οι οποίοι καλούνται στο παιγνίδι της Πέμπτης να παρουσιαστούν έτοιμοι. Στη χθεσινή πρόβα τζενεράλε ενόψει Ευρώπης, ο Απόλλωνας αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΠΑΟΚ στην «Τούμπα».

Η ομάδα της Λεμεσού έδειξε πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο, αφού απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο, που επίσης έκανε την τελική του πρόβα ενόψει Ευρώπης, παρουσίασε καλό πρόσωπο. Το πιο σημαντικό για τον Απόλλωνα ήταν το ομαδικό πνεύμα.

Η ομάδα ήταν δεμένη, δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να γίνει απειλητική, πλην κάποιων φάσεων σε ανοιχτό γήπεδο. Από την άλλη, επιθετικά δεν έφτιαξε αρκετές ευκαιρίες, αλλά είναι δεδομένο πως υπάρχει αρκετή ποιότητα στην ομάδα. Ντα Σίλβα, Μπάρμπαρος, Πίεχ, Μάγκλιτσα και Γκιέ είναι παίκτες πάνω στους οποίους ο Εμάνουελ μπορεί να αισθάνεται άνετος.

Ο Πορτογάλος προπονητής του Απόλλωνα χρησιμοποίησε τους: Μπρούνο Βάλε, Αγγελή (Κυριάκου 90'), Βινίσιους, Βασιλείου (Ντούντου 68'), Στυλιανού, Κυριάκου, Μπαρμπάρο (Πίττας 46'), Ντα Σίλβα (Σακέτι 71'), Άντον (Μιγκέλ 46'), Άμπραχαμ (Πίεχ 65'), Πέδρο.
Για την ιστορία, το γκολ του Απόλλωνα πέτυχε στο 89΄ ο Πίεχ και στις καθυστερήσεις ισοφαρίστηκε από κεφαλιά του Τζιόλη.

Υπέγραψε και ανακοινώνεται
Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του Γάλλου κεντρικού αμυντικού Βαλεντίν Ροπέρζ στον Απόλλωνα. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής, αφού πέρασε με επιτυχία όλες τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε (ιατρικές και εργομετρικές), υπέγραψε το συμβόλαιο συνεργασίας με τη λεμεσιανή ομάδα.

Η ανακοίνωση της μετεγγραφής του Γάλλου από τον Απόλλωνα θα καθυστερήσει λίγες μέρες (αναμένεται να γίνει μέσα της ερχόμενης εβδομάδας), κι αυτό για διαδικαστικά θέματα που αφορούν τον Ροπέρζ και την παρουσία του στην Αγγλία. Ο ποδοσφαιριστής από σήμερα θα ξεκινήσει ένα ειδικό πρόγραμμα προπόνησης για να φθάσει το συντομότερο δυνατό στο επιθυμητό επίπεδο, τόσο φυσικής κατάστασης όσο και ετοιμότητας, αφού ήταν χωρίς ομάδα από τον περασμένο Ιανουάριο (2016).

Με την κίνηση αυτήν ουσιαστικά ο Απόλλωνας ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος του προγραμματισμού του. Οι «κυανόλευκοι» έχουν ακόμα θέση ανοικτή στον κατάλογο Α και μόνο αν παραστεί ανάγκη και το επιτρέπουν και τα οικονομικά της εταιρείας θα την καλύψουν.

Ο Πέδρο Εμάνουελ είναι απόλυτα ευχαριστημένος από το υλικό που έχει στα χέρια του, όμως, από τη στιγμή που «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» όλα μπορούν να συμβούν μέχρι την 31η Αυγούστου που λήγει η μετεγγραφική περίοδος.

Άλλωστε, ο Απόλλωνας θα δώσει μέχρι τότε σίγουρα 5 (μπορεί και 7) επίσημους αγώνες, 2 για την Ευρώπη (με την ελπίδα να είναι 4), 2 για το πρωτάθλημα και το παιγνίδι για το Σούπερ Καπ. Αν ο Πορτογάλος τεχνικός της ομάδας διαπιστώσει αδυναμία σε κάποια θέση, η διοίκηση είναι αποφασισμένη να του προσφέρει ό,τι επιθυμήσει.

Αγώνα δρόμου ο Παπουλής
Συνεχίζουν εντατικά στην Κύπρο, περιμένοντας σήμερα και την υπόλοιπη ομάδα, το πρόγραμμα αποθεραπείας τους οι Παπουλής και Μακρίδης, μαζί με τον υπεύθυνο αποκατάστασης Άντρο Νικολάου. Ο Ελλαδίτης αρχηγός της λεμεσιανής ομάδας κάνει αγώνα δρόμου για να μπορέσει να δώσει το «παρών» του στον επαναληπτικό αγώνα για την Ευρώπη στο ΓΣΠ, στις 4 Αυγούστου, και είναι σε καλό δρόμο. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να παρθεί το οποιοδήποτε ρίσκο, γιατί ο Παπουλής είναι βασικότατο μέλος της λεμεσιανής ομάδας.

Σε μιαν άλλη εξέλιξη, το καθιερωμένο ετήσιο (10ο) καλοκαιρινό πάρτι του Παν.συ.φι πραγματοποιείται απόψε στο LADYS MILE στο κέντρο του GOLDEN BEACH! Η τιμή εισόδου έχει καθοριστεί στα 10 ευρώ με ένα ποτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα