Σημαντική συνάντηση Αναστασιάση - Ακιντζί

Σημαντική η σημερινή συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί , καθώς είναι η πρώτη μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Η συνάντηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί.

Ο κ. Έιντε χθες ενημέρωσε ότι η σημερινή συνάντηση θα επικεντρωθεί κυρίως σε θέματα διακυβέρνησης και διαμοιρασμού των εξουσιών και πιο συγκεκριμένα σε κάποια εκκρεμούντα ζητήματα για τα οποία υπάρχει ελπίδα ότι θα υπάρξει πρόοδος. Μετά από χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Μουσταφά Ακιντζί, ο κ. Έιντε τόνισε ότι το πραξικόπημα στην Τουρκία θα πρέπει να αποτελέσει προειδοποίηση για τις δυο πλευρές

ότι το κλίμα δεν θα είναι πάντα θετικό για επίλυση του Κυπριακού. Κάλεσε τις δυο πλευρές να εκμεταλλευτούν το καλό κλίμα και να προχωρήσουν άμεσα στην επίλυση του Κυπριακού.

Ωστόσο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε δικές του δηλώσεις, ανέδειξε για ακόμα μια φορά ότι το πραξικόπημα στην Τουρκία μας δίνει ακόμα ένα επιχείρημα για το ότι η Τουρκία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και την σταθερότητα σε περίπτωση επίλυσης του Κυπριακού. Εξάλλου σημείωσε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις τρεις εξουσίες, εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική. "Αναμένουμε μέσα από τη συζήτηση να δούμε αν μπορούν να υπάρξουν περαιτέρω συναντιλήψεις ή και συγκλίσεις", ανέφερε.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα μπορεί να γίνει μια αξιολόγηση για το που ακριβώς βρίσκονται οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα