Από Σεπτέμβριο η ψήφιση του ΦΠΑ για τα οικόπεδα

Για τον Σεπτέμβριο μετατίθεται η ψήφιση της εναρμονιστικής νομοθεσίας για επιβολή ΦΠΑ 19% στην ακίνητη ιδιοκτησία που αφορά οικοπεδοποιήσιμη γη.

Όπως ανέφερε μετά την έξοδό του από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης παρά τη μέχρι σήμερα θέση της νομικής υπηρεσίας για το κατεπείγον της ψήφισης της νομοθεσίας, με το ενδεχόμενο επιβολής

προστίμων, σήμερα η νομική υπηρεσία είπε στην Επιτροπή ότι υπάρχει ακόμα χρονικό περιθώριο για να γίνουν κάποιες τελευταίες διαβουλεύσεις.

Στην Επιτροπή Οικονομικών, πρόσθεσε, αποφασίστηκε ότι θα δοθεί ακόμα χρόνος και δεν θα είναι στην Ολομέλεια της ερχόμενης Παρασκευής για ψήφιση η συγκεκριμένη νομοθεσία. Στο μεταξύ, είπε, θα δοθεί χρόνος ώστε το Υπουργείο Οικονομικών να επικοινωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να μεταφέρει την αρχική εισήγηση να προσομοιάζει η νομοθεσία με το ολλανδικό μοντέλο ή κάποια άλλα σενάρια που έχουν τεθεί στην Επιτροπή Οικονομικών.

Πρόσθεσε ότι αναμένεται τον Σεπτέμβρη η τελική θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πριν οδηγηθεί προς ψήφιση η συγκεκριμένη νομοθεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα