MYSIMBA: Νέοι ορίζοντες στην αντιμετώπισης της παχυσαρκίας

Ένα νέο, φάρμακο κατά της παχυσαρκίας, με την ονομασία MYSIMBA, έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και βρίσκεται στη διάθεση των γιατρών για να βοηθήσουν τους ασθενής οι οποίοι αντιμετωπίζουν την χαρακτηριζόμενη ως νόσο πλέον της παχυσαρκίας.

Η παχυσαρκία περιγράφεται, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως το σημαντικότερο παγκόσμιο χρόνιο πρόβλημα υγείας στους ενήλικες. Η ασθένεια της παχυσαρκίας, συνδέεται με μια πληθώρα προβλημάτων τόσο σωματικών όσο και ψυχολογικών. Η ιατρική, αλλά και βιομηχανία φαρμάκων έρχεται πλέον να συμβάλει στις προσπάθειες των ασθενών παχυσαρκίας,

με σκευάσματα, όπως και το MYSIMBA, τα οποία θα ενισχύσουν την αποτελεσματικότητας της σωστής διατροφής και άσκηση και την επίτευξη του στόχου ενός σωστού σωματικού βάρους.

Σε διάλεξη που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου υπό την αιγίδα της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας Κύπρου και με χορηγία της εταιρείαΜ.Σ. Ιακωβίδη, μέλος του Ομίλου MSJ, oΔρ. Δημήτρης Κιόρτσης, ενδοκρινολόγος –διαβητολόγος, καθηγητής ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενημέρωσε γιατρούς και φαρμακοποιούς για νέες μελέτες σχετικά με την παχυσαρκία αλλά και τις μελέτες που έγιναν για το φάρμακο MYSIMBA.Όπως ανέφερε ο Δρ. Κιόρτσης, το MYSIMBAείναι το πρώτο φάρμακο που πήρε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από πολλά χρόνια απουσίας τέτοιων σκευασμάτων στην Ευρώπη. Τόνισε επίσης ότι η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου διαφαίνεται σε ασθενείς οι οποίοι ακολουθούν μια σωστή διατροφή συνδυασμένη με άσκηση.

Η νέαθεραπεία, με το φάρμακο MYSIMBA, συνδυάζει υδροχλωρική ναλτρεξόνη και υδροχλωρική βουπροπιόνη, η οποία βοηθά απώλεια επιπλέον 5% με 10% σωματικού βάρους, ανάλογα με την περίπτωση και χορηγείται όμως συμπληρωματικά σε ασθενείς που ακολουθούν δίαιτα μειωμένων θερμίδων και φυσικής άσκησης.

Ο συνδυασμός των πιο πάνω ουσιών είναι εγκεκριμένος από τον FDA και τον EMA για χρήση σε ενήλικες ασθενείς, από 18 και άνω), με αρχικό δείκτη μάζας σώματος 30 ή μεγαλύτερο. Μπορεί να χορηγηθεί σε άτομα με δείκτη μάζας σώματος μεταξύ 27 και 30, σε περιπτώσεις όπου το βάρος τους σχετίζεται με κάποια πάθηση όπως ελεγχόμενη υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση), διαβήτη τύπου 2 ή υψηλά επίπεδα λιπιδίων (λίπους) στο αίμα.

Το φάρμακο, χορηγείται αυστηρά με ιατρική συνταγή και συνιστάταιη παρακολούθηση από τον ανάλογο γιατρό.

Το MYSIMBAπαράγεται από την εταιρείαOREXIGEN, στην Ευρώπη διατίθεται από την εταιρεία Valeantκαι στην Κύπρο αντιπροσωπεύεται από την Μ.Σ.Ιακωβίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα